Volim Jajce
Aktualno Izdvajamo Jajce TOP

JEDINSTVO HRVATA U JAJCU: (Ne)moguća misija ili?

„Hrvati Središnje Bosne ne smiju biti taoci bahate hrvatske politike. Hrvatski narod ovdje, u Središnjoj Bosni, iščekuje odgovornu politiku spremnu za dogovor i vraćanje izgubljenih hrvatskih pozicija“, kazao je Ilija Cvitanović tijekom sjednice Predsjedništva HDZ-a 1990.

Izjava je ovo v.d. predsjednika HDZ-a 1990 ,koji  je očito shvatio pogreške svoga prethodnika Raguža te u nastojanju da spasi ono što je ostalo od HDZ  1990 ,ima pune ruke posla da ubijedi članove ove stranke ,nekadašnje i eventualno nove glasače, da je devedesetka, ipak hrvatska stranka i da će od istih tih Hrvata tražiti ono što tu stranku i drži na životu,a to je GLAS.

Kako sam Cvitanović reče, hrvatski narod Središnje Bosne ne smije biti talac bahate hrvatske politike, pa obzirom da nije konkretizirao na koga se ovdje misli, ostaje za vjerovati da je mišljenje uopćeno i da je pored bahate politike HDZ-a BiH, ovu svoju misao usmijerio i na članove ostalih hrvatskih opcija, koje djeluju u Županiji Središnja Bosna, među kojima se isto tako nalazi i HDZ 1990, kao druga najjača stranka hrvatskog naroda.

Da politika HDZ –a 1990 nije ništa manje bahata od drugih hrvatskih politika, Jajce može poslužiti kao primjer, gdje su predstavnici ove stranke, prilikom pokušavanja izglasavanja nekih krucijalnih odluka po hrvatski narod, u  Općinskom Vijeću Jajce, ostali na kontra strani.

Svojim soliranjem i nehtijenjem da oko nekih bitnih odluka postignu konsenzus sa drugim hrvatskim političkim predstavnicima u vijeću, uz prethodna obećanja da će ipak imati zajednički stav, pokazali su da su „ laka roba“ i da su tu, kad god je HDZ BiH protiv, bez obzira o čemu se radilo.

Tako je SDA u njima i vidio novog partnera i odlučio s njima i još par njima sličnih, graditi odnose, a u cilju dobrobiti i hrvatskog i bošnjačkog naroda. Godinu dana je iza njih ,ali dobrobiti nigdje na vidiku, barem što se hrvatskog naroda tiče.

Način djelovanja je takav da je istima najbitnije u svemu: “Gdje sam ja u toj priči.“Ova krilatica je hrvatski narod u Jajcu već dovoljno skupo koštala i dovela tu gdje i jesmo, obzirom da je do sada bila glavni motiv bavljenja politikom mnogima, koji su tobože taj isti narod i predstavljali.

Da devedesetkina politika u Jajcu, gdje su dio vladajuće koalicije i na suprotnoj strani od onih s kojima njihov v.d. predsjednik želi graditi jedinstvo Hrvata u svim općinama Županije  Središnja Bosna, nije usmjerena tom istom jedinstvu, nego se na konkurenciju gleda isključivo kao na rivale za eventualne pozicije .

Pogrešne politike i pogrešni ljudi su nam dovoljno uzeli i ako je ikad bilo vrijeme da se zaborave osobne razmirice,približe stavovi i barem nakratko zaboravi prošlost, onda je to ovaj trenutak.

Nije dovoljno reći :“Neće biti do nas“,nego konkretnim djelovanjem dovesti se u situaciju da možeš reći:“Sad je do vas!”

volimjajce.com

Povezani Članci

JAJCE: Konačno su se Statut i Poslovnik o radu OV Jajce počeli čitati

Volim Jajce

DVA U JEDAN Dva lica Edina Hozana-načelnik i predsjednik SDA

Volim Jajce

RAGUŽ: Najlegitimnije rješenje je da svatko ima svoju republiku; Komšića kazneno prijaviti

Volim Jajce
Učitavanje....