Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

KARAMATIĆ: Omjer raspodjele novca za braniteljsku populaciju danas je 1:20 u korist Bošnjaka

Mario Karamatić, izaslanik u Domu naroda Parlamenta BiH i predsjednik HSS BiH. Screenshaot Naša tv

Federalni premijer Fadil Novalića izjavio je da se za braniteljsku populaciju godišnje izvaja 670 milijuna KM, što je trećina Federalnog proračuna.

Kada je uspostavljena Federacija raspodjela sredstava je bila 1:2,3. Na marku koja je išla pripadnicima HVO-a 2,30 KM išlo je bivšim pripadnicima Armije RBiH.

-Prije pet-šest godina radili smo ozbiljnu analizu koja je pokazala da je već tada odnos bio jedan naprema 13,5. Znači na jednu marku pripadnicima HVO-a 13,5 maraka je išlo pripadnicima Armije RBiH, a ja vjerujem da je danas taj omjer preko 1:20, izjavio je izaslanik u Domu naroda Parlamenta BiH i predsjednik HSS BiH Mario Karamatić, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Karamatić se, gostujući u sinoćnjem Dnevniku Naše tv kazao da ne može podržati one koji blokiraju prometnice uzvikujući Tekbir i Alahu Ekber, jer je “pod tim pokličima ubijan moj narod” ali se založio za objavu registra branitelja kako bi se znalo tko su stvarni, a tko lažni branitelji.

Znam ljude koji su po nekoliko puta ranjavani a nemaju nikakva prava, dok znam i one koji uopće nisu bili u HVO-u, a primaju neke naknade. Broj lažnih branitelja na drugoj strani u slačaju Armije RBiH je,vjerujem deset puta veći. I to je razlog zbog čega SDA i sve bošnjačke stranke ne dozvoljavaju Hrvatima upliv u Federalno ministastvo branitelja, da postavimo pomoćnika ministra, a kamo li da nam prepuste ministarstvo, kazao je Karmatić./HMS/

 

Povezani Članci

Izvršeno podvodno snimanje i analiza stanja bučnice ispod Vodopada

Volim Jajce

Starica Marija

Volim Jajce

Izetbegoviću je problem most, a ne islamski radikalizam!

Volim Jajce
Učitavanje....