Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce

Katarinino Bosansko Kraljevstvo

Uzaludan je svaki pokušaj traženja riješenja odvezivanja politički  mrtvo zavezanom bosanskohercegovačkom čvoru, sve dok beha narodi konsenzusom ne prihvate prošlost Bosne i Hercegovine, prije turske okupacije, i ne nazovu je, naravno sva tri naroda zajedno  pravim imenom. A ona je da su Osmanlije, današnji njihovi naslijednici Turci u Bosni i Hercegovini, u gotovo polutisućljetnoj krvavoj okupaciji, izvršili najbrutalniji u ljudskoj povijesti zabilježeni zločin genocida, konfesiocida, kulturocida.

I to je nepobitna istina, koju potvrđuje i nesigurna današnjica, koju turski ostatci čine crnom, besperspektivnom, nesigurnom, i siromašnom u svakom pogledu, napose u onom u kulturi dijaloga, snošljivosti i tolerancije. Jer Turci su više od četiri stoljeća Bosnu i Hercegovinu pljačkali, uništavali, mijenjali joj prisilom vjersku sliku, i na sve druge moguće načine je turcizirali i izvlačili iz Europe.

A da su u tom zločinačkom naumu, u tom genocidno konfesiocidnom cilju i uspjeli potvrđuje i današnja vjerski radikalizirana, u velikim dimenzijama islamizirana, i jednako tako dekristijanizirana i deeuropeizirana Daytonska Bosna i Hercegovina, napose oni njeni dijelovi koji su pod kontrolom dinastije Izetbegović.

No, usprkos dinastiji Izetbegović koja je preslik okupatorske vladavine Osmanlija, ipak još uvijek ima beha dijelova, izvan granica grunta Izetbegović-Erdogan, koji su zadržali sliku prije osmanlijske Bosne, sa kockicama europejstva, hrvatstva i katoličanstva. Sliku Bosne koju je, gotovo, zauvijek ubio turski zlikovac, isti onaj kojem je Alija Izetbegović ostavio u amanet, onaj kojem muslimani Bošnjaci pjevaju djećje pjesme „Turska je naša mati tako je bilo i tako će ostati”.

Znači samoprozvani Bošnjaci nemaju ama baš nikakvu poveznicu sa Bosnom i Hercegovinom osim one okupatorske u vrijeme Osmanlija, zbog koje aktualni poglavar IZBiH efendija Kavazović kaže da su današnji Bošnjaci potomci Osmanlija.

Iako je mnoge europske kršćanske zemlje tada zadesila ista teška i krvava sudbina Osmanlijskih osvajača, one su na svu opću sreču kršćanstva, kojem opet prijeti ista opasnost, zauvijek se oslobodile tih zlikovaca, i u njima nije ostao nikakav turski trag, napose ne tako snažan i dubok kao u Bosni i Hercegovini.

Stoga je, gotovo, nemoguće današnju beha zajednicu ne promatrati zasebno iz onog osmanlijskog konteksta, budući da je čak i daytonska Bosna i Hercegovina sklepana u nekim dijelovima od turskih elemenata genocida i konfesiocida. Jer, kraj srednjovjekovne, fratarske, Bosne Dayton je zauvijek zabetonirao u mržnju, nepravdu, nesigurnost i namijenio joj sudbinu trajni ratova, progona, etnički i vjerski čiščenja.

            Bošnjačko nasilno krivotvorenje beha prošlosti je problem koji se sve više širi, nameče nemuslimanima i svijetu, i neprekidno traje u manjem ili većem intezitetu sve od pojave Alijine Islamske deklaracije, koja je bila velika opasnost i strašnom komunizmu zbog čega su njenog pisca i osuđivali. Alijina Islamska deklaracije otvorila je vrata radikalnom islamu, i Bosnu i Hercegovinu ne samo uvela u građansko konfesionalni sukob za teritorij, već vratila i strašni zulum Osmanlija u zemlju. Nakon više od stodvadeset godina Turska je krvavom Erdoganovom čizmom zakoračila na taj europski i kršćanski teritorij, kojeg mu je ratni zločinac Alija ostavio u amanet.

            Bosanskohercegovačka vrata Turskoj Bošnjaci su uveliko otvorili i nasilnim krivotvorenjem osmanlijske prošlosti, prikazujući je, i namečući nemuslimanima, govorima kako su Osmanlije kao krvavi okupatori bile „oslobodioci Bosne“. Najgrublja agresija na Bosnu i Hercegovinu ravna onoj osmanskoj. Zločin  jednakih dimenzija kakve su počinili Turci u okupiranom  Katarininom  Kraljevstvu.  Nema pogubnijeg i tragićnijeg krivotvorenja prošlosti Bosne i Hercegovine, od tog bošnjačkog.

            No u toj bošnjačkog agresiji na Bosansko Katarinino Kraljevstvo ipak razotkriva i identitet današnjih Bošnjaka. Sami su se time otkrili tko su i odakle, za koga se bore, i kakvu Bosnu i Herecgovinu žele. A bore se za Osmanlijsku, islamsku, tursku, iransku, i svaku drugu samo ne za onu kakva je bila prije Osmanlija. Bore se za njihove krvoločne metode danka u krvi, zuluma gladomora, rušenja crkava i gradnje džamija na njihovim temeljima.

            Govoriti da su Osmanlije bile „oslobodioci Bosne“, znači ponovni progon i istrijebljenje kršćana katolika, i njihovih fratara. U toj bošnjačkoj krivotvorini istine stradanja Katarinine i fratarske, katoličke Bosne od strane Osmanlija isčitava se i Alijino ubijanje fojničkih fratara, i zatvaranje svećenika i časnih sestara u konclogoru u Gluhoj Bukovici. Isčitava se Alijin nastavak okupacije Bosne tamo gdje su Osmanlije zaustavljene u krvavom pohodu na europejstvo i kršćanstvo.

            Stoga koji god narod u Bosni i Hercegovini danas govori da su „Osmanlije oslobodili Bosnu“ on zaista i jest „potomak Turaka“, u svim njihovim dimenzijama i oznakama.

            Nakon što je Osmanlijsko carstvo  s lica zemlje izbrisalo i moćno Bizantijsko carstvo, okupiralo i osvojili Konstantinopolis, krvavim zločinima nad kršćanima u Bosni i Hercegovini zaprijetili su i Europi približivši se, gotovo do vrata, Rima i Beča, tadašnje europske zemlje pred slikama zločina u Bosni nisu ni pokušale pomoći Katarininom Kraljevstvu da se oslobodi. Tadašnji europski strah i šutnja pred strahotama koje Osmanlije čine u Bosni, gotovo je i danas promatrački na teški i obespravljeni položaj Hrvata katolika u Alijinom amanetu ostavljenog najveće suvremenom diktatoru i krvniku, koji osmansko carstvo uveliko vraća okupacijom Sirije, prijetnjom Libiji i još nekim bliskoistočnim zemljama.

            Suvremeni Sultan Erdogan otvorio je bojišnice u mnogim zemljama koje su bile žrtve Osmanlija, ostavljajući Bosnu da mu je Bošnjaci propagandom, silovanjem istine njene tragićne prošlosti, „oslobode“ kako su je i oni „oslobodili“, radi lakšeg prodora u Europu.

            Današnji ostatci Osmanlija, u bilo kojem vidu i obliku, nikako ne daje pravo Bošnjacima ni mrvicu prava da povijest Bosne krivotvori, i u pozitivnom smislu veže za njihovo okupatorsko vrijeme. Pa čak ni muslimansko bošnjačka ideja o danu utemeljenja grada Sarajevo, nema nikakve poveznice sa Osmanlijama, budući da je Sarajevo postojalo i prije Osmanlija. Što je dobilo, i danas ima njihovu sliku, to nikako nije njihov grad. Njegova slika kao i mnogi drugi bosanskih gradova, silom je izmijenjena, prisilom turcizirana. Nije li Sarajevo muslimanskom silom islamiziranja i etničkog čiščenja izmijenilo svoju sliku i više nema ni traga od prijeratnog glavnog grada Bosne i Hercegovine.

            I tu istinu Bošnjaci kriju, ili prekrajaju, što i jest razlog neodrživosti Bosne i Hercegovine, onakve kakvu je zamišljaju i grade Bošnjaci. Pokazuje se i potvrđuje da su Bošnjaci  rušitelji svake Bosne i Hercegovine koja nije u njihovoj nacionalnoj i vjerskoj boji. I da bi se, prije potpune islamizacije i osmanizacije cijele Bosne i Hercegovine saćuvao barem dio Katarininog bosanskog Kraljevstva, potrebno je zemlju, mirnim putem uz pomoć onih koji su je u prošlosti i predali Osmanlijama, razdijeliti na tri nacionalna entiteta, bošnjački, hrvatski i srpski. Jer i Bog Trojstvo pomaže.

           

Vinko Đotlo, Švicarska

Povezani Članci

Šumarije Kiseljak, Fojnica i Kreševo dobile FSC certifikat, slijedeća na redu Šumarija Jajce

Volim Jajce

Dr. Stipan Jezerčić intervju Večenjem listu: Dogovorom do minimuma hrvatskih nacionalnih interesa u općini Jajce

Volim Jajce

Završena omladinska liga SBK za djevojčice

Volim Jajce
Učitavanje....