Volim Jajce
Aktualno BiH Poduzetništvo TOP

KOGA BRIGA ZATO! U FBiH za 3 godine zatvoreno više od 13.000 tvrtki, zanatskih radnji i trgovina

U Federaciji BiH u poslednje tri godine ugašene su 13.104 tvrtki, zanatske i trgovačke radnje u kojima je radilo na desetine radnika, podaci su Porezne uprave FBiH.

Zatvoreno je 2.359 tvrtki i 11.160 zanatskih radnji i trgovina.

Kako prenosi Srna, prošle godine s radom je prestalo 590 pravnih i 3.518 fizičkih osoba, a u siječnju ove godine ugašena su 154 mala, srednja i velika poduzeća.

Potpredsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedin Šatorović smatra da je realni sektor u FBiH već odavno prepušten tihom umiranju.

– Upozoravali smo da su statistički podaci koji govore o velikom otvaranju radnih mesta u najmanju ruku sumnjivi. Nitko na terenu nije primetio to zapošljavanje o kojem neki pričaju. S druge strane imamo egzaktne podatke gdje se konstantno zatvaraju radna mjesta, prije svega u realnom sektoru i metalnoj industriji. Podaci o više od 13.000 zatvorenih poduzeća sasvim su realni i očekivani – rekao je Šatorović za Dnevni avaz.

On je izjavio da sve ovo pokazuje da izmjene radnog zakonodavstva koje su najavljivane kao procvat zapošljavanja u FBiH nisu donijele ništa, osim nesigurnosti radnih mesta i smanjenje prosječne plaće.

– Radnici su stalno u strahu i pitaju se hoće li sutra imati radno mjesto. Kad bismo danas zatražili izvešće o investicijskom ulaganju u FBiH, dobili bismo vjerojatno prazan papir, jer stranih ulagača i novih firmi nije bilo – naglasio je Šatorović.

Vecernji.ba

Povezani Članci

Poziv na Izbornu skupštinu Mladeži HDZ-a BiH Jajce

Volim Jajce

Ivo Lučić: Jesu li neprijatelji BiH oni koji poštuju ustav ili oni koji ga ruše?

Volim Jajce

Saniranjem mlinova Jajce se priprema za turističku sezonu

Volim Jajce
Učitavanje....