Volim Jajce
Aktualno

Komšić nepoželjan i u Neumu. Prijedlog podržali i bivši vijećnici DF-a

[quote]Nije naš predsjednik i nema legitimitet Hrvata.[/quote]

Član BiH Predsjedništva Željko Komšić postao je u ponedjeljak “nepoželjna osoba” u još jednoj većinskoj hrvatskoj općini Dobretićima u središnjoj Bosni, a tamošnji načelnik simbolično je to obilježio objavljujući fotografiju na kojoj je prekrižena Komšićeva glava.
“Budući da se danas navršavaju tri mjeseca otkako je bošnjačkim glasovima Željko Komšić nametnut za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, odlučio sam ovaj 7. siječnja simbolično obilježiti nošenjem majice ‘Persona non grata’”, naveo je na svom Facebook profilu Ivo Čakarić.

Pritom je pozvao i druge Hrvate da mu se priključe u akciji #SejdoKomšić, kojom se upozorava na gaženje izborne volje Hrvata u Bosni i Hercegovini.

“Željko Komšić je Hrvatima u BiH po treći put nametnut i ovom prigodom pozivam sve da javno poruče kako #SejdoKomsic nije naš predsjednik i da nema ni legitimitet hrvatskog naroda u BiH, kao ni legalitet”, naveo je prvi čovjek Dobretića.

Pri tome je načelnik Čakarić pojasnio kako su Hrvati općine Dobretići i Županiji Središnja Bosna svoje glasove dali Draganu Čoviću, kandidatu HNS-a BiH s potporom iznad 90 posto.

Aktivisti pokreta #SejdoKomsic, prema najavama, svakog 7. u mjesecu obilježavat će nametanje Komšića za predstavnika Hrvata, pa su u brojnim gradovima diljem BiH osvanuli plakati i različite političke poruke kako Željko Komšić predstavlja simbol institucionalnog, zakonskog i političkog nasilja nad Hrvatima u BiH.

Ranije su Komšića nepoželjnim proglasile brojne hrvatske općine i županije, a Hrvati u BiH uspoređuju ga s bivšim komunističkim predstavnikom kosovskih Albanaca Sejdom Bajramovićem, kojega je mimo volje toga naroda u savezno Predsjedništvo ugurao Slobodan Milošević.

Točno tri mjeseca nakon Izbora i Neum se odlučio postaviti prema izboru Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Podrškom svih članova Općinskog vijeća, pa i onih koji su do jučer bili članovi Komšićeva DF-a, a danas se svrstavaju u nezavisne, hrvatski član trojnog Predsjedništva na posljednjoj je sjednici Općinskog vijeća, 7. siječnja, i službeno proglašen nepoželjnim, javlja Dnevnik.ba.

Reakcija je to na zamjerke kako je Neum jedna od rijetkih općina s hrvatskom većinom koja se nije oglasila na Komšićev izbor, iako je sam Predsjednik vijeća Vinko Sentić opetovano naglasio kako se on po ovom pitanju odavno izjasnio.

Pa ipak, ovim je simboličnim činom Neuma i službeno zatvoren krug nezadovoljstva hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine zbog kršenja njegove izborne volje.

 

(vrisak.info)

Povezani Članci

TEKST OBRAĆANJA NIKOLINE JOLIĆ NA SVEČANOJ AKADEMIJI U POVODU 27. OBLJETNICE BRIGADE KRALJA TOMISLAVA

Volim Jajce

ZUBAK: Alija nije pristao na Sarajevo kao grad sva tri naroda. Trgovao je bošnjačkim prostorima u Istočnoj Bosni

Volim Jajce

Kupres – od ratne ruševine do turističkog raja

Volim Jajce
Učitavanje....