Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce Politika TOP

Komšić u kafanskom razgovoru najavio novo uzurpiranje pozicija koje pripadaju Hrvatima

Ako SDP odluči ući u vlast, a neće, i mi ćemo. A ako oni ne uđu, nećemo ni mi, jer nemamo snagu kao oni. Ukoliko prihvatimo ponudu SDA onda postavljamo zahtjeve, “mi ( BH. blok) smo multietnički blok i tražimo i H-S ministarska mjesta, ne samo B, u Vladi Federacije. Tako se to radi i ne samo u Federaciji već i u Vijeću ministara, izjavio je gostujući na Face televiziji kod Senada Hadžifejzovića, bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik DF-a Željko Komšić, javlja Hrvatski Medijski Servis.

 

Upitan zašto je Izetbegoviću toliko stalo da mu SDP i DF budu partneri u vlasti Komšić je odgovorio:

– Mi njemu trebamo da mu ne dozvoljavamo, da im budemo batina, da nešto ne daju HDZ-u, recimo Izborni zakon.

Kazao je i ako SDP uđe u federalnu vlast onda će njihov biti (srpski) dopredsjednik Federacije, a ako ne uđu onda će biti Dodikov.- Jer takva je matematika u Domu naroda”.

Najavio je ujedinjenje SDP i DF-a uđu li u vlast. I nije mu, kaže, bitno kako će se zvati nova ujedinjenja stranka. – Neka se zove i samo SDP, šta ima veze, k’o da je ime bitno”.

Vjeruje kako će u vlast ( federalnu i državnu) umjesto SDP-a i DF-a, sa SDA-om (i HDZ-om) ući SBB, A- SDA i PDA.- Tu je Radončić odlično odigrao, mora se priznati, kazao je.

Ublehaš je, u gotovo jednosatnom intervju, nepresatno ponavljao kako je spreman i na uništenje i sebe i DF-a, samo da ne “prođe Izborni zakon” i da “ne bude kako dušmani hoće”.

Govorio je i o problemima u BH bloku: -U BH bloku imate i elemenata hb bloka, imate i struktura kojima se povraća kad vide baklavu, a meni zamjeraju što volim baklavu, ima tu svega.”

Šta vam je HB, Herceg Bosna?, pitao ga je Hadžifejzović.- A šta vam je Falatar?, odgovorio je protupitanjem Komšić: – Sve u moju glavu može stati. Može i Dragan Čović, samo ja ne mogu stati u njegovu glavu, dodao je.

U jednom trenutku se naljutio sam na sebe: – Dosta mi je više i mojih folova, a kamo li tuđih”, pa nastavio trabunjati o “patrotizmu”: – Ovdje se radi šta će biti s ovom zemljom, kazao je “mitraljezac”.

Naljutio ga je i tekst na portalu TheBosniatimes.ba u kojem se tvrdi da je dobio od Ankare novac za kampanju kako bi razvalio ljevicu za račun SDA i da su hodže bliske SDA pozivale da se glasa na izborima po principu: dva glasa za Džaferovića, jedan za Komšića.

– Da su mi dali pare ne bi bio dužan milijun i sto. Ma za sve me mogu optužiti, ali da sam ukrao, da mi je neko dao pare i da sam kukavica, da nisam patriota- ne mogu. Ma, i sebe će uništiti samo da ne bude kako dušmani ove zemlje hoće, ponovio je “naš Bošnjak”, davno otrcanu floskulu.

Povezani Članci

Sjajan pogodak Mate Jajala

Volim Jajce

OVO SU FOJNIČKI FRATRI KOJI SU UBIJENI KAO ZEČEVI: Nalogodavac ubojstva nikad nije pronađen. Sukladno Ahdnami…

Volim Jajce

HDZ BiH: LOVRINOVIĆ, “Ili isti dogovor za Travnik, kao i za Mostar, ili da me isključe iz HDZ-a”

Volim Jajce
Učitavanje....