Volim Jajce
Aktualno BiH Crna kronika TOP

KRAĐE AUTOMOBILA HNŽ: Odmotava se ‘auto-mafijaško klupko

Konačno, u dolini Neretve počelo se odmotavati “auto-mafijaško klupko”, piše Večernji list navodeći kako se ”iza niza krađa skupocjenih BMW-a na mostarskom području kriju Sarajlije koji imaju dekoder upravo za ovu marku vozila”.

Također, smatra se kako u Mostaru imaju pomagače koji “tipuju” za njih i rade im logističku podršku. To se pokazalo i prije desetak dana kada je u jednoj od unajmljenih garaža pokraj Carinskog mosta pronađen ukradeni BMW satelitskim praćenjem (GPS).

S druge strane, osim ove marke, među blizu 110 ukradenih auta od početka godine u ovoj županije, što je više za čak 40 posto nego lani, prednjači i krađa Volkswagenovih vozila, za koje pak dekoder imaju kradljivci iz zapadne Hercegovine. I njima je na taj način dovoljna minuta ili dvije za krađu.

Podsjećamo i kako je nakon policijske potjere, preksinoć oko 17 sati, u mostarskom naselju Rodoč uhićen je član auto-mafije, 31-godišnji Omer Mahmutović, rođen u Foči, a nastanjen u sarajevskoj Ilidži. Kako se sumnja, prethodno je u Međugorju sudjelovao u krađi BMW-ova terenca njemačkih oznaka, čiji se vlasnik, inače gastarbajter koji je u rodni kraj došao provesti blagdane, također uključio u potjeru, pa je lopov, izbjegavajući drugu zasjedu, sletio s ceste vozilom koje je završilo na krovu, piše Večernji list.

Tom je prilikom zadobio lakše ozljede. Nakon pružene prve pomoći, nad njim je izvršena kriminalistička obrada u MUP-u HNŽ i FUP-u te je poslan na saslušanje dežurnom županijskom tužitelju koji je zatražio jednomjesečni pritvor. Utvrđuje se je li imao pomagače te je li odranije poznat po kaznenim djelima.

”Policija je od vlasnika dobila informaciju kako je na području općine Čitluk ukraden BMW i da se kradljivac uputio u smjeru Mostara. Odmah je blokiran teren i postavljeno nekoliko kontrolnih točaka. Naletio je na jedan takav punkt u naselju Rodoč. Brzo je svladan i priveden. Za njim je u potjeri sudjelovalo više vozila. Istraga traje”, kažu iz PU Mostar.

Inače, smatra se kako je riječ o vozaču auto-mafije iz Istočnog Sarajeva. Kako neslužbeno doznaje Večernji, zanimljivo je da su ga inspektori svakako planirali uhititi jer su ga već imali u operativnoj obradi, pogotovo nakon što im je u petak navečer “za dlaku” uspio pobjeći. Naime, sumnja se kako je te večeri upravo Mahmutović bio za upravljačem terenca BMW X6, zagrebačkih oznaka, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći koja se dogodila na jednom od raskrižja u Istočnoj Ilidži. Vozač je napustio vozilo i pobjegao s mjesta nesreće, a ubrzo se ispostavilo kako je ovaj terenac prethodno bio ukraden u mostarskom naselju Bijeli brijeg.

Upravo strahujući od krađe tek kupljenog BMW-a X6, vlasnica ga je pred kućom bila zagradila drugim vozilom, ali je kći od nje zatražila “jedan krug” po gradu, te je terenac bio ukraden ubrzo nakon njezina povratka kući. Bio je dovoljan trenutak nepažnje, a vjerojatno su je kradljivci i pratili.

Bljesak.info

Povezani Članci

OO HDZ BIH JAJCE – ČESTITKA U POVODU DANA OPĆINE JAJCE

Volim Jajce

Uspješnim koncertom //Balkan Madness – BH edition// svečano zatvoreni „15. Šopovi dani na Plivi“

Volim Jajce

TAJNE PRIPREME EUROPSKE I HRVATSKE DIPLOMACIJE : Drama u BiH mogla bi biti korisna za BIH, pa i Hrvatima u njoj…

Volim Jajce
Učitavanje....