Volim Jajce
Aktualno BiH Politika TOP

LOVRINOVIĆ SDA ne čuje zahtjeve Hrvata

Stranka demokratske akcije, računajući na brojnost, BiH vidi suprotno proklamiranim vrijednostima konstitutivnosti naroda i njihovoj ravnopravnosti, rekao je šef Kluba zastupnika HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović.

“Partnerstvo sa SDA, koje imamo sve ove godine, nikako da dosegne potreban stupanj razumijevanja i suradnje i naravno da time nisam zadovoljan”, rekao je Lovrinović za “Oslobođenje”.

On ističe da to potvrđuje konstantno nerazumijevanje i neprihvaćanje prijedloga HDZ-a BiH od vitalnog nacionalnog interesa, kao što su zahtjev da Hrvatima drugi ne biraju predstavnike, da ne budu preglasavani, kao i da bude formiran kanal na hrvatskom jeziku.

“Svi naši zahtjevi zasnovani su na Ustavu BiH i krajnje je vrijeme da nas prestanu stalno optuživati za neke nove podjele i da se čuju naši prijedlozi. SDA će morati ‘preći tu rijeku’ ili će se ova neizvjesnost produžiti”, poručuje Lovrinović.

On je konstatirao da je Izborni zakon BiH donesen mimo volje hrvatskog naroda, tako da izbor hrvatskih predstavnika u vlast i u Republici Srpskoj i Federaciji BiH ne ide zadovoljavajućim načinom.

Lovrinović tvrdi da netko želi Hrvate izbaciti iz pozicije političkog naroda i da ih svede na margine političkog odlučivanja.

“Nažalost, taj proces uzeo je velikog maha, čemu su doprinijeli i neki potezi predstavnika međunarodne zajednice”, rekao je Lovrinović.

On je dodao da je Katolička crkva najsnažniji stub obrane identiteta hrvatskog naroda, kao i da njene službene stavove treba uvažavati.

Bljesak.info

Povezani Članci

Objavljen Natječaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2017./2018.

Volim Jajce

Ivanić: Zbog Izetbegovića se srpski narod ujedinjuje, on je najbolja reklama za…

Volim Jajce

KAKVO MI MLIJEKO PIJEMO ? Tolušić u Hrvatskoj pokrenuo lov na rekonstruirano mlijeko na policama domaćih trgovaca

Volim Jajce
Učitavanje....