Volim Jajce
Aktualno Jajce Poduzetništvo TOP

MATEMATIČKIM POGREŠKAMA DO MILIONA Mukić komerc planira izgradnju MHE od 13 miliona KM

Kompanija Mukić – Komerc iz Jajca planira izradnju MHE snage 2,64 MW. U cilju pribavljanja porebne dokumentacije nedavno je na području općine održana i javna rasprava.

Direktor kompanije Ekrem Mukić za poslovni portal Akta.ba kaže kako je zadovoljan rezultatima javne rasprave, međutim slijedi dug i mukotrpan posao oko pribavljanja dokumentacije i koncesije.

Vrijednost projekta je kaže oko 13 miliona KM.

Osim ovoga projekta, Mukić Komerc kreće i sa projektom  izvođenja radova Rekonstrukcije i proširenja vodovodnog sistema u općini Jajce za dio naselja na desnoj obali Vrbasa (Šibenica, Bulići, Lučina i Kruščica). Ugovor sa Općinom Jajce je potpisan u augustu ove godine. Vrijednost ugovora kako kaže Mukić  je 1,7 miliona KM.

Inače, ovo je dio projekta Vodoopskrba i odvodnja otpadnih voda u FBiH – WATSAN FBiH. Svrha projekta je da se finansiranjem iz kreditnih sredstava EIB-a i vlastitim učešćem općine, osigura implementacija mjera koje će poboljšati infrastrukturu i usluge kojima se osigurava adekvatna vodoopskrba, odvodnja, prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda na teritoriji općine Jajce.

 

(akta.ba/foto: ilustracija)

Povezani Članci

Preminuo Ivo Saraf, bivši načelnik općine Jajce

VJ Urednik 1

Jajčani u Hrvatskoj: Petero djece, jedna plaća, a svi sretni – kako to?

Volim Jajce

Drago Bojić: Za šaku srebrenjaka mnogi predstavnici vjerskih zajednica klanjaju se ovozemaljskim bogovima

Volim Jajce
Učitavanje....