Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

MERDŽO: Narod je uvijek znao izabrati pravi put kad se osjetio ugroženim

Iznenađen sam ovakvim zaokretom bošnjačke politike. U trenutku kada smo očekivali da će doći do približavanja stavova koji će voditi provedbi presude Ustavnog suda BiH, uslijedio je radikalni zahtjev koji bi trebao promjeniti suštinu Federacije BiH, prijedlog koji ruši Federaciju proizašlu iz Washingtonskog sporazuma, izjavio je glavni tajnik Hrvatskog Narodnog Sabora BiH Josip Merdžo, komentirajući u Dnevniku Naše tv, zahtjeve bošnjačke stranaka da se https://youtu.be/8jCNurnRBLA

 

ovlasti Federalnog doma naroda svedu na razinu Vijeća naroda Republike Srpske.

Takvi zahtjevi, dodao je Merdžo do kraja raskrinkavanju interese bošnjačkih stranaka a to je od Federacije BiH stvoriti bošnjački entitet.

Za hrvatske stranke zahtjev bošnjačkih stranaka je neprihvatljiv i neprovediv i nikad neće dobiti našu podršku, kazao je Merdžo.

Merdžo kaže kako se ovakvo unisonim stajalištem bošnjačke stranke žele međusobno ohrabriti u nečem što je i antiustavno i neprovedivo i u konačnici otkrivaju stvarne i konačne namjere bošnjačkih stranaka i lidera.

Upitan je li sada, nakon iznesenih stavova bošnjačkih stranaka iluzorno vjerovati da je moguće do početka svibnja postići dogovor o izmjenama Izbornog zakona, po presudi Bože Ljubića, Merdžo je kazao: -Uz slanje ovakvih poruka vrlo teško, mada nije nemoguće dok god postoji.

– Na nama je da se borimo i istrajavamo na rješenjima koja su definirana i Daytonom i Ustavom BiH, ali i presudom Ustavnog suda gdje je načelo konstitutivnosti naroda naglašeno kao nadkrovljujuće ustavno načelo, koje se i ovim prijedlogom bošnjačkih stranaka žele urušiti ili dokinuti, kazao je Merdžo.

On je naglasio kako je narod uvijek znao izabrati pravi put i pravi način ako bi se osjetio ugroženim s bilo koje strane, kazao je Merdžo.

Merdžo je podsjetio i kako se ovih dana obilježava obljetnica osnutka Hrvatskog vijeća obrane, te istaknuo kako je uvjeren da Hrvati neće izgubiti u miru ono što su obranili u ratu.

– Mijenjati ustavni poredak Federacije BiH i BiH nije moguće bez hrvatskih stranaka, a na hrvatskom narodu je da prepozna tko se bori za očuvanje i poboljšane ustavne pozicije hrvatskog naroda u BiH, kazao je Merdžo.

Dodao je kako je uvjeren da će Predsjedništvo Hrvatskog Narodnog sabora BiH poslati “vrlo jasne i čvrste poruke kao odgovor na zahtjeve bošnjačkih stranaka koji vode redefiniranju Federacije BiH, koji nisu prihvatljivi hrvatskoj strani./HMS/

Povezani Članci

Program ‘Posjetite Jajce’ predstavljen agencijama i školama u bosanskoj Posavini

Volim Jajce

Hoće li itko išta poduzeti da se smanji iseljavanje stanovništva iz Jajca?!

Volim Jajce

Bošnjački vijećnik zeničkom svećeniku: Bošnjaci neće tolerirati vaše ponašanje, položaj Hrvata u Zenici iznimno dobar

Volim Jajce
Učitavanje....