Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

Mlada, lijepa i uspješna kiseljačanka: “Obitelj mi je u Njemačkoj; iako mi nedostaju – ne planiram otići”

Romana je rođena i odrasla u Kiseljaku. Kako sama kaže, oduvijek je znala da će se „kada bude velika“ baviti uljepšavanjem. Romana je na svom snu radila godinama i danas je jedna od najcjenjenijih nail umjetnika u Bosni i Hercegovini.

U egzodusu stanovništva iz BiH posljednjih nekoliko godina, Kiseljak je napustila i Romanina obitelj. Romana je ostala. Svoj život je izgradila; u poslu je uspješna, a i privatni život ide u željenom pravcu. Novi počeci joj nisu potrebni.  Ona je sretna i zadovoljna sobom i svojim životom.

„Roditelji su mi usadili ispravne vrijednosti. Zahvalna sam im na tomu. Uvijek su me podupirali, čak i kada nam se odluke nisu podudarale. Zahvalna sam im na povjerenju, jer zbog njih sam danas tu gdje jesam“, govori Romana Kajić.

Romana se umjetnošću ukrašavanja noktiju počela baviti prije više od deset godina. Kada je ‘nail art’ u BiH bio SF – Romana je počela stvarati svoj krug klijenata.

„Uvijek sam imala problema s noktima.  Grickala bih ih. Kako su godine prolazile, sve više mi je to smetalo , a onda sam počela taj problem rješavati sama“, nastavlja.

Prvu opremu za ukrašavanje noktiju Romani su poklonili roditelji.

„U to vrijeme oprema je bila basnoslovno skupa… još uvijek pamtim svoje veselje kad sam otvorila lampu! Roditelji su vjerovali u mene , a ja ih nisam razočarala“, ponosno tvrdi.

Romana vjeruje da uspjeh dolazi isključivo uz mnogo rada i truda, jer sama ga je upravo na taj način postigla.

„Još kao srednjoškolka radila sam u trgovini, a poslije i u kladionici. Paralelno s tim uvijek su tu bili i nokti.  Smatram da je svaki posao častan ako se pošteno radi, no nisam se najbolje snašla u kladionici“…

Romana je djevojka nježne pojave i još nježnijeg karaktera. Nakon godina rada u Kiseljaku odlučila se na studij ekonomije, te seli u Hrvatsku.

„Studij mi je otvorio mnoga vrata, upoznala sam mnogo ljudi. Nebrojeno puta bih propustila predavanje kako bih radila nokte u stanu. Studirajući sam ‘ispekla’ zanat i shvatila da je umjetnost ukrašavanja noktiju – moj životni put“, dodaje.

Romana se u Kiseljak vratila s ciljem – pomoći svojoj obitelji i kompletirati se kao osoba.

„Kad je majka rodila, odlučila sam vratiti se. Morala sam biti tu uz obitelj, drukčije i nebi bilo ispravno. Vratila sam se na svoj rođendan prije tri godine, i tada počinje posljednja etapa na mom putu do uspjeha“.

Romanu je poznati krug klijenata rado dočekao i posao je počeo svakoga dana rasti. Tri godine napornog rada, edukacija i ulaganja u znanje i vještine  nakon – Romana je jedna od najuspješnijih u svom poslu, ne samo u ŽSB, već i u cijeloj BiH.

Svoj posao jako voli te kaže kako su svaki nokti drukčiji, uvijek je tu neki novi izazov.

„Jako sam temeljita u onom što radim, i na to sam ponosna. Želim da klijentica napusti salon nasmiješena. Ma, tada bih joj i besplatno uljepšala nokte!“.

U međuvremenu,  Romanina je obitelj odselila u Njemačku, no Romana je u Kiseljaku.

„Jako mi nedostaju, no uz avione i internet komunikaciju lakše živimo. Iako sam tu sama, nisam usamljena. Mnogo radim, mnogo učim i ulažem vrijeme u samoizgradnju. Vjerujem u rad, vjerujem da se trud uvijek isplati  i vjerujem da nikada ne treba odustati od svojih snova, ma kako nedostižnima se oni činili“, poručuje uspješna djevojka.

Romana u budućnosti planira biti još i bolja, no kako dodaje – najvažnije je ono iznutra.

„Biti čovijek. Biti vrijedan sebe. To je bitno“, zaključuje.

Dnevnik.ba

Povezani Članci

JU Agencija se predstavlja na 22. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru 2019.

Volim Jajce

DO DALJNJEG Zbog hladnoće odgođen početak nastave u Srednjebosanskoj Żupaniji

Volim Jajce

Bitka za vjeru pradjedova

Volim Jajce
Učitavanje....