Volim Jajce
Aktualno BiH Hrvatska Jajce TOP

MORH: Nacional grubo oklevetao generala Krstičevića

 

Ministarstvo obrane reagiralo je na tekst u tjedniku Nacional u kojem se navodi da je ministar obrane Damir Krstičević  kao ratni zapovjednik 4. gardijske brigade prijavljen za ratni zločin nad srpskim civilima u BiH tijekom akcije Maestral.

Priopćenje MORH-a prenosimo u cijelosti:

“U tjedniku Nacional od 22. studenog 2016. godine objavljen je niz laži, kleveta i neistina, kojima se ministra obrane Damira Krstičevića neosnovano, neutemeljeno i bez ijednog dokaza optužuje za navodni masakr 32 izbjeglica kojeg su, kako se navodi u tekstu, počinili pripadnici Hrvatske vojske dana 13. rujna 1995. godine.

Naslovom i sadržajem teksta, u kojem je iznesen niz laži i dezinformacija, grubo je oklevetan umirovljeni general Damir Krstičević, i to kao čovjek, hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata, ratni zapovjednik 4. gardijske brigade te kao ministar obrane Republike Hrvatske.

Naglašavamo kako je autorici teksta i prije objave odgovoreno da ministar obrane Damir Krstičević, kao ni Četvrta gardijska brigada HV-a, u razdoblju koje se navodi u tekstu, nisu bili na navedenom području te ni na koji način nisu povezani s navodnim događajima.

Naime, 4. gardijska brigada u operaciji Maestral bila je angažirana na zadaći u području između gradova Glamoča i Šipova. Zadaća je započela 08. rujna 1995. godine i trajala je do 10. rujna 1995., kada se 4. gardijska brigada s navedenog područja razmješta u matičnu bazu Split (vojarna Dračevac).

Iz navedenog je razvidno da 13. rujna 1995. godine 4. gardijska brigada nije bila na području mjesta Bravnice u BiH, već je tri dana prije razmještena u vojarnu Dračevac u Splitu, udaljenu preko 200 kilometara od navedenog područja.

Ove činjenice jasno govore o pokušaju plasiranja neistina i neutemeljenih optužbi, kojima se nanosi šteta ugledu i časti ministra obrane Damira Krstičevića, 4. gardijske brigade i Republike Hrvatske”, stoji u priopćenju MORH-a.

Dnevnik.ba

Povezani Članci

Mogu li migracije dovesti do sloma hrvatske države?

Volim Jajce

Mladen Begić: Herceg Bosna je simbol ravnopravnosti Hrvata, nikome ne smijemo dopustiti da to negira

Volim Jajce

Starica Marija

Volim Jajce
Učitavanje....