Volim Jajce
Aktualno BiH Izdvajamo Jajce

Na Ćaninom polju obilježen Dan hrvatskih branitelja i 25 obljetnica VRO “Oluja”

Povodom obilježavanja Dana pobjede, Dana hrvatskih branitelja i Dana domovinske zahvalnosti, te 25. obljetnice VRO „Oluja“, 5. kolovoza 2020. godine udruge proistekle iz Domovinskog rata HVO Jajce organizirale su prigodno druženje za sve branitelje i članove njihovih obitelji, te građane Jajca.

Druženje je upriličeno kod spomenika braniteljima poginulih u Domovinskom ratu, odnosno Doma dragovoljaca i veterana Domovinskog rata na Borcima.

Prije početka programa, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO Jajce položili su vijenac kod spomenika poginulim braniteljima.

U ime organizatora, nazočnima se obratio Anto Brtan – Carić koji je u obraćanju podsjetio da je VRO „Oluja“ označila prekretnicu u ratu i najavila slom velikosrpske agresije koju su i Jajčani osjetili na najgori mogući način, te dala prognanim Jajčanima novu nadu da se njihovi prognanički dani bliže kraju. Podsjetio je i na obvezu svih nas da nikada ne smijemo zaboraviti žrtvu onih najboljih među nama, koji su dali svoj život za domovinu i slobodu.

Predsjedatelj OV Jajce, Ivo Šimunović, u svome obraćanju podsjetio je na dane ponosa i slave i oslobodilačke operacije Hrvatskih snaga, te svim nazočnima čestitao 25. obljetnicu VRO „Oluja“.

Vrijedni članovi braniteljskih udruga i mladi pobrinuli su se da, unatoč lošim vremenskim prilikama, ovo druženje protekne uz dobro raspoloženje i pjesmu.

Za glazbeni dio programa pobrinuli su se naši lokalni glazbenici Mare i Goran Pranjko.

 

Udruge proistekle iz Domovinskog rata zahvaljuju se svim donatorima koji su pomogli da se ova obljetnica dostojanstveno obilježi.

 

 

Volimjajce.com

Povezani Članci

ONO KAD UPRAVITELJ LOGORA POSTANE SPORTSKI TIP Nisveta Gasala, koji je osuđen za ratne zločine nad Hrvatima, SDA nagradio pozicijom u Bugojnu

Volim Jajce

ŠTO SE SADA KUHA U “BOSANSKOM LONCU”? Tko i zašto stvara novi kaos u BiH?

Volim Jajce

RUBRIKA VJEROVALI ILI NE! Umjesto da se bavi mutnim radnjama u općini, Općinski Sud Jajce će se baviti zastavom na spomeniku

Volim Jajce
Učitavanje....