Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

NASMIJANA STUDENTSKA ŠUTNJA NA MJESTU ZLOČINA: Zašto su studenti Sveučilišta u Mostaru pristali posjetiti Sud BiH?

S ovakvim studentima Hrvati u BIH ne trebaju se birnuti za svoju budućnost. Na mjestu zločina. Na SUDU BIH , sudu koji za ratne zločine sudi prema načelu krvi i nacije, tako da jedne zločince pušta na osnove potvrde o iznenadnim prožimanjima u leđima, dok druge sudi po potpuno drugim zakonima dajući im drastične kazne, upravo na tom sudu studenti sa Sveučilišta u Mostaru , i to Pravnog, “izrazili su zahvalnost” na dobrodošlici, i nasmijanih lica družili se sa djelatnicima jedne od najkontroverznijih BH institucija.

Niti jedan nije postavio niti jedno oštro pitanje.

Pitanje recimo zašto SUD BIH progoni i dan danas građane BIH po principu nacije? Zašto je jedna vojska amnestirana od zločina po principu zapovjedne odgovornosti? Zašto Ališpago hoda slobodno? Kako to da je Zolja dobila samo 3 godine? Zašto Mlaćo hoda bez optužnice? Kako je moguće da Sud BIH ne zna niti za jedan logor Armije BIH? Kako to da je Haag dobio tako malo istražnih materijala o zločinima ABIH? Koje im je Sud BIH morao dostaviti. Tko će odgovarati za razapinjanje ljudi na križeve u selu Grabovica? Tko je ubojica (1984) Augustine Grebenar iz Viteza koja je na dječijem igralištu raznesena granatom?  Znaju li uopće , dok se smiješe tom sudu, tko je Augustina Grebenar?

Zna li itko od naših nasmijanih studenata , barem jedno ime viteškog djeteta sa slike? Djeteta koje je danas s njima trebalo sjediti u klupama.

Niti jedan student nije bio Jan Palach. Niti jedan, baš niti jedan nije danas napravio skandal nasred te morbine institucije na kojoj se provodi završna faza etničkog čišćenja gotovo pola milijuna Srba i Hrvata s prostora džihada.

Istog onog džihada kojim se Patković hvali javno. Patković za kojeg naši studenti vjerojatni nikada nisu ni čuli. Patković iz Dusine. Neprocesuirane Dusine. Patković Šerif. Bakirov savjetnik za militantna pitanja moderni postratni tekbir.

Dragi studenti prava, neka vas gore. Ostanite se zahvaljivati na prijemu.

Grupa od 42 studenata s profesorima Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetila je danas Sud Bosne i Hercegovine, a cilj je bio informiranje o strukturi i funkcioniranju Suda Bosne i Hercegovine.

Predstavnicima Suda (Odjeljenja za informiranje javnosti i suradnju sa zajednicom, Pravnog odjeljenja i Odjela za podršku svjedocima) informirali su, kroz prezentacije, studente o organizaciji, načinu rada, praksi i ostvarenim rezultatima Suda Bosne i Hercegovine.

Studenti su (postavljajući mnogobrojna pitanja) iskazali interes te izrazili zahvalnost za dobrodošlicu i informacije što su ih tijekom posjeta saznali.

Studenti su imali priliku i pogledati snimak svjedočenja zaštićenog svjedoka iz jednog predmeta održanog pred Odjelom I za ratne zločine Suda BiH.

Na kraju posjete studentima su podijeljeni materijali s dodatnim informacijama o Sudu BiH a potaknuti su i da na službenoj internet stranici prate rad Suda, priopćeno je iz Suda BiH./HMS/

Povezani Članci

Čović na Kupresu o formiranju vlasti u HBŽ

Volim Jajce

Zbog Dodika Džaferović sazvao izvanrednu presicu: Ako se nastavi ovako ponašati…

Volim Jajce

BESPRAVNIM GRADNJAMA DŽAMIJA NIJE! Američka veleposlanica zabrinuta planom da se u Jajcu otvore “dvije škole pod jednim krovom”

Volim Jajce
Učitavanje....