Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce TOP

NEDJELJA CARITASA BIH 11. PROSINCA Kardinal Puljić: Želimo čovjeku vratiti nježnost i ljubav prema životu

Na treću nedjelju došašća, 11. prosinca koja se još naziva Nedjelja “Gaudete” – Radujte se, Katolička crkva u BiH u predbožićnom ozračju obilježava Nedjelju Caritasa.

Nedjelja Caritasa posvećena je obitelji i održava se pod sloganom “Tko primi jedno ovakvo dijete u moje ime, mene prima!”, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije u Nadbiskupskom ordinarijatu vrhbosanskom u Sarajevu kojoj su prisustvovali nadbiskup vrhbosanski i predsjednik Caritasa BiH kardinal Vinko Puljić, direktor Caritasa BiH mons. Tomo Knežević i Miroslav Valenta.

Tomo Knežević je podsjetio da je od osnivanja Caritas realizirao brojne projekte pružanja pomoći najpotrebitijima, u ratu i u miru.

– Caritas znači kršćanska ljubav prema bratu čovjeku. Trebamo Caritas i Caritas treba nas, pomozimo Caritasu – Caritas će pomoći svima na prostoru u BiH – poruka je mons. Kneževića.

Kardinal Puljić je naglasio da je u ovom predbožićnom ozračju najvažnije da čovjek nauči lekciju, a to je ljubiti, koju svi učimo u obitelji i za to je tu središte Caritasa, “a nemoguće je ljubiti ako se ne poštuje život”.

– Želimo čovjeku vratiti nježnost i ljubav prema životu – kazao je kardinal Puljić i dodao da se u ratu, usljed pojave raznih ideologija, u čovjeku ubija osjećaj vrednovanja života i gnijezda obiteljskog, te zato moramo nastojati da vratimo te vrijednosti, a najvažnija je rasti u ljubavi.

Istaknuo je da je Caritas interes za drugoga, uočiti potrebe drugoga, shvatiti kako smo dio drugoga, te da to nije samo humanitarna djelatnost već čin vjere i ljubavi.

Upućen je poziv svim vjernicima i prijateljima Caritasa da budu aktivni i da se molitveno i nesebičnim darivanjem pribroje onima koji pokazuju ljudsku i vjerničku širinu prema bratu čovjeku koji je gladan i žedan, siromašan i bez krova nad glavom, bolestan i u dubokoj starosnoj dobi ili je bez posla.

Povodom Nedelje Caritasa BiH pripremljen je promotivni materijal, plakati, poslanica predsjednika Caritasa BiH kardinala Vinka Puljića s prigodnom molitvom vjernika, zidni imendanski kalendar za 2017. godinu i rokovnik s imendanskim kalendarom.

Vecernji.ba

Povezani Članci

Ivo Lučić: Nervozni su, uplašeni, razočarani…Praljak im je jednim potezom uništio 20 godina rada

Volim Jajce

Budućnost smartfona: umjetna inteligencija

Volim Jajce

INZKO: ‘Vlasti u BiH moraju osigurati ispunjenje svih uvjeta potrebnih za održavanje izbora 2018.’

Volim Jajce
Učitavanje....