Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

Nema više ‘Dobrodošli u RS’: Uskoro na svim graničnim prijelazima u BiH obilježja te države

Uskoro će na svim graničnim prijelazima u BiH biti zastava i obilježja države BiH, što dosada nije bio slučaj.

U ožujku ove godine Vijeće ministara BiH zadužilo je sve bh. institucije da poduzmu mjere radi otklanjanja uočenih nedostataka ili nepravilnosti pri isticanju zastava BiH na institucijama, graničnim prijelazima i diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

Jer događa se, primjerice, kada iz Crne Gore preko graničnog prijelaza Sitnica kod Trebinja ulazite u BiH dočekuje vas velika tabla sa ćiriličnim natpisom “Dobro došli u Republiku Srpsku” i engleskim “Welcome to Republic of Srpska”, a nigdje nema nikakvog obilježja za BiH. No, uskoro će i to biti promijenjeno, javljaDnevni Avaz.

Kako je potvrdio načelnik Odjeljenja za komunikacije i međunarodnu suradnju u UIOBiH Ratko Kovačević, kada je riječ o državnim obilježjima na graničnim prijelazima, na njima moraju stajati sva obilježja države BiH.

”Granična policija BiH zadužila je sve organizacione jedinice da uklone uočene nedostatke i zamijene zastave te su podijeljene 144 nove zastave za jarbole i 105 novih zastava za smještajne objekte organizacionih jedinica”, rekla je glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković

Naglašava da na graničnom prijelazu ne može stajati samo tabla s nazivom nekog od bh. entiteta ili zastava entiteta, a da nisu postavljene tabla i zastava Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina ima 83 granična prijelaza od čega je 55 međunarodnih, a 28 za pogranični promet. U međunarodne granične prijelaze se ubrajaju i četiri međunarodna aerodroma u BiH – Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka.

Dnevnik.hr

Povezani Članci

Pomoćnik načelnika Jajca Senad Dizdar pretukao 82-godišnjeg starca

Volim Jajce

Nova mladost najmlađe općine u BiH

Volim Jajce

Presuda Oriću: Od “srpske suze bez roditelja” do “bezgrešne Armije BiH”

Volim Jajce
Učitavanje....