Volim Jajce
Aktualno

(NE)MOĆ SARAJEVSKE POLITIČKE I MEDIJSKE ČARŠIJE

(NE)MOĆ SARAJEVSKE POLITIČKE I MEDIJSKE ČARŠIJE

Čović je babaroga, zombi, vampir, strah i trepet, riga vatru, ima ogromne mišiće, leti, nekad je nevidljiv, čita misli, jede ljude, totalno negativan lik…Pored Čovića nimalo manje opasan nije ni Dodik, čak između ostalog, ima veće mišiće.
Stoga se za borbu protiv ovih zlikavaca i spas zemlje zvane BiH, slično kao u američkom filmu Osvetnici, moraju udružiti svi probosanski (čitaj bošnjački) heroji i super heroji, također nadnaravnih moći, jer zlo je ipak preopasno.

 Neki od njih su već udruženi u nešto što su nazvali BH blok i tamo gdje oni vladaju može se očekivati mir i blagostanje a u ostatku zemlje kaos i vladavina zla. Ove heroje iz BH bloka u skupinu Osvetnici za bitku života protiv gore navedenih negativaca pokušava okupiti super heroj Bakir Izetbegović.

Otprilike je ovo trenutna slika koju većina, što privatnih, što javnih sarajevskih medija servira uglavnom probosanski orijentiranoj (čitaj bošnjačkoj ) javnosti. Nikom drugo više niti ne mogu.
Javnosti, koja je istini za volju uglavnom politički polupismena ili totalno nepismena i vrlo lako puši sve te konstruirane sarajevske šupljake. Što političke, što medijske, što zajedničke.
Taj medijski arsenal koji orkestrirano sije strah od Čovića i Dodika u javnosti, postao je toliko proziran i oduran da je iole normalnom čovjeku neshvatljivo, do koje mjere se spuštaju svi   promotri nametanja takve krive slike u uglavnom sarajevskom medijskom prostoru.
“Dodik želi odcijepiti RS”, “Čović hoće treći entitet”, fraze su koje kako bošnjački političari, tako i mediji godinama ponavljaju od izbornog ciklusa do izbornog ciklusa. Sijanjem straha kroz potplaćene medije zataškava se i stavlja u drugi plan nesposobnost njih samih da rješavaju probleme građana. U drugi plan se stavlja činjenica da smo, između ostalog zbog svih njih mađu najkorumpiranijim zemljama na svijetu.
Ali Čović i Dodik su ovdje jedini negativci i srž svih bh problema po sarajevskom medijskom i političkom mišljenju. Dodik i Čović su negativci, bez obzira što ovaj dvojac zastupa mišljenje dva od tri konstitutivna naroda ove zemlje.
U borbi protiv njih političko i medijsko Sarajevo ne preža ni od čega pa su kako bi “spasili državu”, Bošnjaci Hrvatima izabrali Člana predsjedništva. .Zbog spasa zemlje selektivno se provode i odluke Ustavnog suda, čak se pokušavaju i Ustav i Zakoni ove države tumačiti onako kako to Ustav i Zakoni ne govore nego kako čaršiji odgovara.
Ne iznenađuje kad to rade probosanski (čitaj bošnjački) političari, ali kad sve te nebuloze političara u znak potvrde prihvaćaju i klimaju im glavom novinari, primjerice FTV-a, to već postaje ozbiljan problem.  Dodatan šlag na tortu daju Bojić, Kukić i Ivo Komšić, koji su tim medijima najrelevantniji da govore o položaju Hrvata u BiH.

Mnoge sarajevske medije nedavno je u svojoj emisiji “Nedjeljom u 2” ogolio i ponizio Aleksandar Stanković, kada je gostu Željku Komšiću postavio nekoliko vrlo jednostavnih pitanja, a koja se tiču njegove (ne)legitimnost, na koja je ovaj ostao bez teksta.
Bila su to pitanja o tome kome se dotični isključivo može obratiti u Domu naroda parlamenta BiH, jer odgovor na ovo pitanje razbija Komšićevi tezu da predstavlja sve građane, koju uporno podvaljuje neukom narodu, pošto se “naš Bošnjak” može “boriti”, gle apsurda, isključivo za vitalni nacionalni interes Hrvata.
Tako je na vidjelo isplivala sva prozirnost Komšićeva nametanja Hrvatima bošnjačkim glasovima i glasačima koje on faktički u ovako uređenoj državi niti ne može zastupati. Namjerno se izbjegava govoriti istina o tome kako je Željko Komšić (“naš Bošnjak”) pored 90% Hrvata koji su izašli na izbore, a koji za njega nisu glasovali, zapravo svjesno prevario i svoje bošnjačko biračko tijelo, obzirom da ih ni u kojem smislu ne može predstavljati. 

Stanković je u sat vremena dokazao tu istinu tko je Željko Komšić, što sarajevski mediji godinama prešućuju. Na tu istinu BH Hrvati već godinama upozoravaju, ali medijsko Sarajevo ne čuje i ne vidi i pravi se ludo.
Zašto je tako i da li se to zove neovisnost medija prosudite sami.
Očito je kako novac, mito, korupcija vladaju svim porama našeg društva pa je takvo stanje i kod mnogih sarajevskih medija. Novac a ne borba za istinu, novac a ne pravda, poštivanje Zakona i Ustava , moral, poštenje, etički kodeks i na kraju krajeva poštivanje svoji sunarodnjaka.
Očito je da u sarajevskoj čaršiji par pojedinaca oblikuje većinu i javnog i privatnog medijskog prostora.Upravo smo zbog toga tu gdje jesmo i upravo zbog toga medijsko Sarajevo pokušava od Željka Komšića napraviti rješenje, iako je isti problem za ovu zemlju. Povijest je već pokazala da on rješenja jednostavno nikad nije niti bio, ali je kao problem već treći puta tu.

Da li je to moć ili nemoć sarajevskih medija i politike, vrijeme će pokazati.Umjetno stvaranje kriza kako bi se kočio napredak i razvoj države nekome itekako odgovara. Unosan je to posao za sve koji love u mutnom. Nepoštivanje prava jednog naroda s ogromnom podrškom medija u civiliziranom svijetu je nezamislivo da bude bez osude međunarodne zajednice. U slučaju Bosne i Hercegovine ovakvo ponašanje jednog naroda ista ta međunarodna zajednica podržava i podstiče.

Moć i utjecaj medija se može usmjeriti u pzitivnom smislu i mnoge stvari u ovoj zemlji bile bi mnogo bolje kad bi medijski prostor  bio korišten za politiku kompromisa, na nazivanje stvari pravim imenom, zatim istinsko istraživanje korupcije i kriminala u sustavu, na svim razinama, na nametanje tema kojima bi se medijski utjecalo na politiku u cilju poboljšanja socio-ekonomskog stanja stanovnika ove zemlje, upozoravalo o egzodusu stanovništva iz cijele BiH (ne samo Hrvata) i kako ga zaustaviti, o demografskim mjerama, o zaštiti mladih obitelji, problemima u zdravstvu, školstvu itd…

Trganje za rješenjima a ne umjetno stvaranje problema.

Praviti od Dodika i Čovića veće zlo nego što su to  Komšić, Izetbegović i druga tobože patriotska probosanska ekipa, jeste bolje plaćen posao, ali postoji nešto što se zove moral, etika, poštenje, borba za istinu…
To bi trebale biti odlike neovisnih medija, osobito onih koji se financiraju od strane poreznih obveznika ove zemlje.

volimjajce.com

Povezani Članci

UNATOČ PODVALAMA: Po HNS-ovom prijedlogu Hrvati bi imali više izaslanika iz Bosne nego iz Hercegovine

Volim Jajce

Šok nakon bombaškog napada u autosalonu ‘Kramar’ u Sarajevu: Zar i uspješne poduzetnike treba tjerati iz BiH?!

Volim Jajce

Prihvaćen zahtjev BiH za članstvo u EU

Volim Jajce
Učitavanje....