Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce Sport TOP

Neretljak: Protiv Slobode vjerujem u pozitivan ishod

Nogometaši Metalleghea u subotu će u susretu 20. kola Premijer lige naše zemlje u goste tuzlanskoj Slobodi. Jajčani su protiv Širokog Brijega (1:0) u prošlom kolu pokazali svoje kvalitete, te će sigurno i na Tušnju dati sve od sebe da dođi do novih bodova. 

Trener Jajčana Mato Neretljak uoči Širokog Brijega jasno je isticao da vjeruje u svoje igrače, te da nijednog trenutka ne sumnja u svoj tim. Sada je istog mišljenja.

“Očekujemo tešku utakmicu. Sloboda se bori za Ligu 6, a mi za opstanak i bit će veoma zanimljivo. Ja vjerujem u pozitivan ishod, iako je Sloboda favorit. Svakako da će Tuzlaci imati imperativ, ali i mi imamo imperativ svaku utakmicu. Ponavljam, bit će teško, ali ako ponovimo igru kao protiv Širokog Brijega onda se možemo nečemu nadati”, kazao je Neretljak.

Jajčani su pobjedom u prošlom kolu povećali prednost nad Čelikom i Olimpikom, ali svjesni su da borba za opstanak nije završena.

“Mi imamo određenu prednost, ali bio bi budala kada bi dozvolio euforiju. Momci rade ratnički i to je ono što me raduje”, dodao je nekadašnji reprezentativac Hrvatske, pred kojim je prema mišljenju mnogih svjetla trenerska karijera.

Dobra vijest za Jajčane je da nemaju povrijeđenih ni suspendovanih igrača, a u timu vlada sjajna atmosfera.

 

(Sport.Sport.ba)

Povezani Članci

SARAJEVO: Jednonacionalno i jednostranačko obilježavanje neratificiranog Dana državnosti BiH

Volim Jajce

Ispovijest fra Žarka, Jajčanina kojem je Papa odobrio odrješenje najtežih grijeha

Volim Jajce

UBI NAS PREJAK DATUM Uvjeti za igru su im idealni

Volim Jajce
Učitavanje....