Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

NIJE TO BIH, NE BIH: “BiH mora osigurati kanale na svim jezicima, to je naprosto EU standard…”

”Medijske slobode predstavljaju ključni element bilo koje države koja se želi pridružiti Europskoj uniji”, istaknula je zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelujući na Javnom saslušanju na temu Indeks klijentelizma u medijima: mjerenje medijske stvarnosti u šest zemalja Jugoistočne Europe.

Zastupnica Željana Zovko kao članica Izaslanstva za odnose s Bosnom i Hercegovinom i Kosovom tijekom svog izlaganja naglasila je problem s kojim se suočavaju Hrvati u Bosni i Hercegovini, a to je da još uvijek nemaju kanal na svom jeziku.

Na to je upozorio i Europski parlament prošli mjesec kada je usvojio rezoluciju o Bosni i Hercegovini u kojoj je pozvao nadležna tijela da zajamče medijski pluralizam i osiguraju emitiranje programa na svim službenim jezicima BiH.

Kao najbolje rješenje Zovko je navela uspostavu Javnog RTV sustava koji bi bio ustrojen prema suvremenim principima razvoja medijskih sustava u višenacionalnim državama kao što su Belgija i Švicarska.

Ispred Europske komisije Sabine Zwaenepoel govorila je o novim trendovima u slobodi govora i medija, a o prijetnjama i mogućnostima za medije u Istočnoj Europi izlagao je SorinIoniță iz Expert Foruma.

Rezultate mjerenja indeksa klijentelizma u medijima predstavio je Munir Podumljak, izvršni direktor Partnerstva za društveni razvoj.

Poskok.info

Povezani Članci

Optvreno pismo: Hrvatima u BiH, svim političkim subjektima, kao i svim predstavnicima međunarodne zajednice te svim građanima i cjelokupnoj javnosti u BiH

Volim Jajce

Raguž za Dnevnik.ba: SDA otvorila karte

Volim Jajce

Vježbanje bosanske multietičnosti na bugojanski način

Volim Jajce
Učitavanje....