Volim Jajce
Aktualno BiH Politika

NISU NEZNALICE NEGO BEZOČNI LAŽOVI N1 doznaje: ‘Malinini’ respiratori nisu pronađeni na COVID odjelima KCUS-a

Nakon što su tužitelji Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, uz asistenciju tužitelja Tužiteljstva BiH, jučer boravili nekoliko sati u prostorijama KCUS, kako N1 neslužbeno doznaje, iz nekoliko izvora, sporni ACM812A respiratori, nisu pronađeni na COVID odjelima, nego na drugoj lokaciji, i bili su van upotrebe, javlja N1.

Iz Tužiteljstva SŽ danas je priopćeno kako su po službenoj dužnosti formirali predmet koji se odnosi na informacije iz medija da je grupa anesteziologa s KCUS-a uputila pismo menadžmentu ove ustanove u kojem upozoravaju na nepravilnu primjenu respiratora i druge probleme u funkcioniranju Covid odjela.

“Poduzima se niz radnji iz nadležnosti ove pravosudne institucije u pravcu provjere radi li se o nekom od kaznenih djela protiv zdravlja ljudi. Nakon obavljenog uviđaja na KCUS-u, nastavljaju se intenzivno prikupljati informacije i dokazi u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti. S obzirom na fazu predmeta, trenutno ne možemo govoriti o detaljima”, priopćila je glasnogovornica Tužiteljstva SŽ-a Azra Bavčić, izvješćuje N1.

No, podsjetimo da je direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović rekla da su svi sporni respiratori nabavljeni putem poljoprivrednog poduzeća ‘Srebrena malina’ “u pogonu”. Kako se čini ovo klupko se i činjenično počinje odmotavati i otkrivati da, iako su upoznati da sporni respiratori nisu za liječenje pacijenata u intezivnoj njezi, i dalje se inzistira da su “dobri za uporabu” kako bi se obranio promašeni potez nabavke kineskih respiratora, vrijednih 10, 5 milijuna KM i jedan od najvećih COVID-skandala u BiH kojem sudjeluju istaknuti dužnosnici SDA, a sudski proces je u tijeku.

Ovi respiratori trebali su biti dokaz sposobnosti i brige za građane i trijumf prvenstveno SDA u najgore vrijeme pandemije, no pokazalo se potpuno suprotno – nabavljeni su respiratori neupotrebljivi za odjele intenzivne medicinske skrbi, ali zato upotrebljivi kao prijenosni medicinski uređaji prvenstveno za vozila hitne pomoći, a ispostavilo se da su nabavljeni na više nego sumnjiv način.

Obrana tzv. ‘Malininih’ respiratora obrana je poteza SDA i skandala o kojem su izvješćivali svi regionalni, ali i svjetski mediji. Na ovoj obrani inzistira i direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović, inače supruga predsjednika SDA Bakira Izetbegovića koja je i sama u Predsjedništvu te stranke. Međutim, na KCUS-u, na svu sreću, ipak ne rade neznalice jer, a po informacijama N1, nije pronađen nijedan ovaj uređaj na odjelima intenzivne skrbi. Za javnost, tako ostaje gorak okus – iako neupotrebljivi i dalje se ustraje na tvrdnji “upotrebljivosti”, a sve u cilju obrane stranke.

Poskok.info

Povezani Članci

JA OSTAJEM OVDJE – RIJEČI SU ZADOVOLJNOG POLJOPRIVREDNIKA ILIJE TOPALOVIĆA IZ TRAVNIKA

Volim Jajce

SUMRAK FTV: Doveli optuženika za kriminal da priča o ukidanju kantona i domova naroda

Volim Jajce

DRŽAVA U DRŽAVI-Plaća u Sarajevu 1234 KM, dok je u Jajcu ( SBŽ) 673 KM

Volim Jajce
Učitavanje....