Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

Novinar prijavio načelnicu Visokog za širenje nacionalne i vjerske mržnje

Novinar iz Visokog Dario Božić policiji je podnio prijavu za širenje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti protiv općinske načelnice Amre Babić i još dvije osobe, objavljeno je na stranici Društva novinara BiH.

Božić je prijavu podnio nakon pritisaka i uvreda kojima je bio izložen putem društvenih mreža. Društvo novinara je, ističe se, ranije informiralo javnost o slučajevima pritisaka na novinara iz Visokog Adnana Jašarspahića, zbog čega je podnio prijave policiji.

“Očekujemo da institucije za provođenje zakona urade svoj dio posla, da pritisci na predstavnike medija prestanu i da im se omogući nesmetan rad”, naveli su u Društvu novinara BiH.

Božić je u svojoj prijavi naveo da je sin općinske načelnice Mirza Babić na svom Facebook profilu objavio montiranu sliku Božića i njegovih prijatelja na kojoj su dodane kape šajkače, a tu fotografiju je podijelila i općinska načelnica.

Božić tvrdi da je uz prijavu priložio i materijalne dokaze.

 

Povezani Članci

13. Festival duhovne poezije i muzike “Plivske omahe”-bosanskohercegovačko višeglasje

Volim Jajce

TAD SU SE BRANILI DOMOVI, SAD SE BRANI IDENTITET Svečano otkriven spomenik poginulim braniteljima IV. bojne “Tihomir Mišić”

Volim Jajce

SBŽ: Sufinancira se zapošljavanje razvojačenih branitelja

Volim Jajce
Učitavanje....