Volim Jajce
Aktualno BiH TOP Vrijeme

OBILAN SNIJEG ZA BOŽIĆ Idući tjedan proljetne temperature, a od prosinca hladnoća i snijeg

Proteklih dana BiH se budila u ledu. Brojni su se žalili na jutarnje mrazove koji su im otežavali put na posao, probleme s automobilima, klimom, grijanjem kućanstava…, drugi su se pak radovali jer je negdje počelo, a negdje se bliži vrijeme svinjokolje pa je hladnije vrijeme poželjno. Ali, situacija će se promijeniti već ovih dana.

Promjena vremena

Već jučer je okrenulo na jugo, zato iskoristite današnje prijepodne jer već poslijepodne i navečer očekuje se jače naoblačenje uz kišu. I subota će donijeti kišno vrijeme, a stabilizacija vremena postupno se očekuje u nedjelju. Puhat će slab do umjeren, a povremeno i jači južni i jugoistočni vjetar. Profesor Zoran Zadro u svojim analizama naveo je da se očekuje razmjerno toplo vrijeme za ovo doba godine. A temperature će u Hercegovini rasti i do 20 Celzijevih stupnjeva, a u Bosni tek koji stupanj niže. Čitavog idućeg tjedna očekuje se sunčano, pravo proljetno vrijeme. A onda dolazimo do dugoročnih prognoza, koje je teško uzeti kao službene, ali s obzirom na to da ih navode postaje koje za analize koriste meteorološke stručnjake, onda se situacija može prihvatiti kao relevantna, ali s velikom dozom opreza.

Primjerice, AccuWeather od prosinca najavljuje veće zahladnjenje i u Bosni, ali i u Hercegovini. Dnevne temperature bi, prema toj američkoj postaji, u samo 14 dana, kad je grad Mostar u pitanju, trebale biti 10, 11 ili 12 stupnjeva, i to je maksimum.

Najavili obilan snijeg

A za Božić idu tako daleko da najavljuju obilan snijeg, kao i dva dana nakon Božića. Iste prognoze su i za većinu drugih hercegovačkih općina i gradova. Što se Bosne tiče, najavljene su još veće hladnoće. Tako u Sarajevu, prema AccuWeatheru, ni jednog dana dnevne temperature neće prelaziti 10 stupnjeva, a jutra će biti u minusu. U Bosni pak za dane Božića predviđa se obilniji snijeg. Premda je još itekako rano dugoročno zaključivati, prognoze stranih meteorologa su optimistične za one koji se nadaju bijelom Božiću nakon dugo godina. •

Vecernji.ba

Povezani Članci

BOMBICE, RAKETICE, PUŠKICE: Što je sve pronađeno u kući odbjeglog pripadnika ISIL-a?

Volim Jajce

Reagiranje na prilog televizije AL Jazeera Balkan pod naslovom “Jajce: Važni projekti čekaju dogovor SDA I HDZ”

Volim Jajce

GORNJI VAKUF Medvjede nudi tržnim centrima u BiH kao atrakciju

Volim Jajce
Učitavanje....