Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

Odbijen zahtjev za ponovno brojanje 2.000 glasova iz inozemstva

Na izvanrednoj sjednici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH održanoj večeras, odbijen je zahtjev za ponovno brojanje 2.000 glasova koji su stigli nakon predviđenog roka, potvrđeno je za Klix.ba.

Sjednici je nazočilo sedam članova SIP-a, od kojih su četiri bila protiv, a tri za ponovno brojanje glasova pristiglih nakon predviđenog roka.

Zahtjev jednog člana SIP-a je odbijen jer, kako su kazali ostali članovi, ne žele kršit pravilnil niti zakon koji su nakon pristizanja glasova u nepredviđenom roku prekršeni.

Inače je riječ o glasovima pristiglim putem pošte iz inozemstva za Lokalne izbore održane 2. listopada, iako su ti glasovi stigli na adresu Povjerenstva s pečatima na kuvertama.

“Svojim Pravilnikom o provođenju izbora u BiH, SIP je odredio datum do kojeg će primati poštu iz inozemstva i prema tom pravilniku glasovi putem pošte primaju se dva dana nakon održavanja izbora u BiH. Poznato je da SIP broji samo one glasove koje je primio dva dana nakon izbora, s pečatom do dana održavanja izbora. To je sve što u ovom trenutku mogu reći”, kazala je ranije glasnogovornica SIP-a Maksida Pirić.

Povezani Članci

Čović: Strategija SDA je smanjiti utjecaj Hrvata u Federaciji

Volim Jajce

Voli svoje, poštuj tuđe

Volim Jajce

Islamski radikalizam na djelu u Tešnju – Pripremaju djecu za ratovanje protiv ne-Bošnjaka

Volim Jajce
Učitavanje....