Volim Jajce
Aktualno Jajce TOP

ODGOVOR NA PITANJE: “(T)KO BROJI KRVNA ZRNCA U JAJCU?”

Obzirom da smo u tekstu “(T)ko broji krvna zrnca u Jajcu? ” objavljenom na portalu Jajce-online, od strane NN autora (u daljnjem tekstu NN autor)  prozvani da širimo nepotpune istine, iako sam autor ne navodi, što je u svemu napisanom neistinito, ističemo sljedeće:

-NN autor pomenutog teksta, kad je riječ o sramnom omjeru uposlenih državnih službenika u općini Jajce (21 Bošnjak prema 4 Hrvata), staje u obranu aktualnog i bivšeg načelnika, koji su “zaslužni” da je to tako, iako su pri tome prekršili Zakon o državnoj službi FBiH te samim time i sam podržava bezakonje i kriminal od strane onih, koji će se već sutra po predizbornim skupovima promovirati kao najveći zaštitnici opstojnosti Bosne i Hercegovine, iako nisu ni svjesni da upravo na taj način ovu državu ruše.

Osim toga, NN autor u isti koš stavlja državne službenike(VSS) i namještenike(SSS), ne pojašnjavajući čitateljima da samo državni službenici, obzirom da su to VSS osobe, mogu biti šefovi općinskih službi, a dobro znamo da je načelnicima (Nisvet Hrnjić, Edin Hozan) bilo vrlo bitno da nad tim osobama imaju potpunu kontrolu, kako bi mogli sakriti raznorazne marifetluke, koje su činili, što je jedan od razloga zbog kojeg su radna mjesta državnih službenika u općini Jajce bivala rezervirana isključivo za njihove sunarodnjake i stranačke poslušnike.

-Kad je riječ o nacionalnoj strukturi neuposlenih osoba ,koje su na Zavodu za zapošljavanje iliti birou, broj Hrvata i Bošnjaka, bio bi skoro isti kad bi se uzeli u obzir i oni Hrvati, koji su u posljednjih desetak godina s biroa i iz Jajca odselili u europske zemlje.
S druge strane gledajući, ukupna brojka i jednih i drugih na birou za zapošljavanje bila bi znatno manja, da bivši načelnik Nisvet Hrnjić, kojega NN autor brani i opravdava, nije imao “velike apetite” te zbog toga Bjelajcu darovao investiciju od preko 40 milijuna eura i preko 200 novih direktnih i još toliko indirektnih, radnih mjesta. Dok se za upošljavanje dvadesetak državnih službenika Bošnjaka zdušno borio, preko 200 radnih mjesta u privatnom sektoru, od kojeg ti službenici primaju plaće, je prokockao.

-Rečenicom: “Ježim se od pomisli na broj zaposlenih u javnim preduzećima koja su vlasništvo svih nas, ali u kojima, po ekskluzivitetu rade isključivo Hrvati”, aludirajući pri tome na EP HZ HB i HT Mostar, NN autor samo dokazuje da ne poznaje bh zbilju ili poznaje, ali namjerno ne napominje neke vrlo bitne činjenice:
-BiH je zemlja tri konstitutivna naroda
-Jajce su u proteklom ratu oslobodili Hrvati
-Javna poduzeća Elektroprivreda HZ HB i HT Mostar su vlasništvo Federacije BiH, pa samim tim općina Jajce s istima, nema nikakve veze. Hrvati na nivou FBiH imaju svoju elektroprivredu,Bošnjaci svoju, Hrvati svoju poštu i telekom, Bošnjaci svoju.

Tako je ostalo od okončanja rata, odnosno svatko ima kontrolu tih poduzeća na svome, u ratu oslobođenom teritoriju.
-Sve ono što NN autor ističe kao nepravedno u Jajcu, očito je istom ispravno i pravedno u Travniku, Bugojnu, Sarajevu, Zenici i drugim mjestima gdje su Hrvati u istoj takvoj poziciji, odnosno u BH telekomu i Elektroprivredi BiH ima skoro pa isto Hrvata, kolio ima Bošnjaka u EP HZHB i HT Mostar.
NN autor se na to ne osvrće obzirom da po njemu Jajce treba biti izuzetak od svih ostalih općina u FBIH.

Malo morgen, prijatelju !!! Kako svugdje, tako i ovdje !!! 

Sljedeće što NN autoru smeta jeste ime javnog poduzeća EP HZ HB,  ali isto to ime ne smeta Edinu Hozanu, inače čovjeku koji je dokazani mrzitelj Hrvata i njihovih obilježja i Herceg Bosne, sve dok ovo poduzeće na račun općine od naknade za hidroakumulaciju uplaćuje blizu 4 milijuna KM godišnje. Herceg Bosna u imenu pošiljatelja milijuna na žiro računu općine Jajce, u tom slučaju nije problem, jer radi se o ogromnim sredstvima koja se “slučajno” svake godine većinom troše u naseljima gdje žive Bošnjaci.

Tad su oni koje NN autor štiti dobro pazili, gdje su koja krvna zrnca nastanjena, jer je to bio osnovni uvjet za utrošak sredstava.

Posljednjih dvanaest godina Nisvet Hrnjić i Edin Hozan su direktno odlučivali o utrošku preko 40 milijuna KM dobivenih od strane JP EP HZ HB, a utrošenih u razne infrastrukturne projekte, koji su sasvim “slučajno” obilazili naselja nastanjena Hrvatima.

Isto tako je većina ovih milijuna završila sasvim “slučajno” na računima bošnjačkih privatnih poduzeća, koja sasvim “slučajno”nemaju uposlenog, niti jednog, jedinog Hrvata.

Krvna zrnca bila su najvažniji kriterij na “javnim” natječajima.

Rezultat ovih ulaganja je svakome tko ima oči, vidljiv na svakom koraku naše općine.

I na kraju zamoljavamo NN autora da se angažira te javno objavi i spiskove uposlenih primjerice u kantonalnom Javnom poduzeću Srednjebosanske Šume (720 Bošnjaka,80 Hrvata), zatim federalnim: JP Elektroprivredi BiH i većini rudnika uglja, koji su u njenom sastavu, JP BH Telekom, JP Željeznice FBiH …

Neka slika koju je želio prikazati javnosti bude koliko, toliko objektivna i na žalost realna, u  zemlji u kojoj živimo.

(P.S. Molimo Jajce online da objavi naš odgovor na postavljeno pitanje)

volimjajce.com

Povezani Članci

1. svibnja sveti Josip Radnik – zašto kršćanstvo uzdiže rad i radnika?

Volim Jajce

Ministri HDZ-a nemaju nikakve veze s izgradnjom Arhiva na zemljištu KŠC-a u Travniku

Volim Jajce

TRAVNIK: Središte za cjeloživotno učenje organizira pripreme za državnu maturu

Volim Jajce
Učitavanje....