Volim Jajce
Aktualno Jajce TOP

OMJER SE POVEĆAVA Od 8 novouposlenih državnih službenika u općini Jajce, samo tri su Hrvati

I dok s jedne strane SDA u Jajcu već četiri mjeseca blokira osnivanje nove lokalne vlasti, načelnik općine Edin Hozan u općinsku administraciju prima nove kadrove.

Kako su rekli sugovornici Večernjeg lista, Hozan je prije nekoliko dana u radni odnos primio osam novih službenika.

I ovaj put, kao i mnogo puta do sada, nije se poštovao nacionalni paritet, a ni izborni rezultat u ovoj općini. Od osam primljenih službenika, njih pet su Bošnjaci, dok su tri iz reda hrvatskog naroda, piše Večernji list.

– Očito je kako SDA i njegov načelnik žele popuniti što više radnih mjesta prije nego što lokalna vlast ne profunkcionira u punom kapacitetu. Sigurno je kako će biti žalbi na ovu odluku i ovakvo ponašanje općinskog načelnika, rekli su sugovornici lista u Jajcu.

Dodali su i kako se sve ovo događa u vrijeme kada SDA traži da se njegovi kadrovi zaposle u Elektroprivredu HZ HB i HT Eronet jer, kako kažu, u tim poduzećima nema dovoljno njihovih kadrova.

– Zamislite kakve bi reakcije javnosti bile da hrvatske stranke formiranje lokalne vlasti uvjetuju ulaskom hrvatskih kadrova u BH Telecom i Elektroprivredu BiH. Nikada nikome u novijoj povijesti ove zemlje nije palo na pamet s takvim zahtjevima izići u procesu formiranja lokalne vlasti. Stječe se dojam kako je ta priča samo alibi za odugovlačenje konstituiranja nove vlasti. U međuvremenu, načelnik raspoređuje kadrove u administraciji kako bi imao sve konce u svojim rukama, bez obzira na zahtjeve legitimnih hrvatskih predstavnika, istaknuli su.

Ovakvo zapošljavanje novih službenika u Općini Jajce sigurno će biti tema idućih razgovora koje će voditi SDA i hrvatske stranke iz koalicije “Zajedno za bolje sutra Jajcu”.

Hrvatski predstavnici su još jednom ponovili kako se sve odluke nakon lokalnih izbora 2016. moraju donositi konsenzusom dviju strana.

Nakon spomenutih izbora, Hrvati su ponovno postali politički čimbenik u Jajcu. Hrvati u ovoj općini konačno su dobili legitimne predstavnike, što nije bio slučaj dugi niz godina. S druge strane, bošnjačke stranke mjesecima nisu mogle prihvatiti rezultate izbora u kojima je hrvatska koalicija osvojila čak 11 mandata za Općinsko vijeće.

Zbog toga vlast u ovoj općini još nije formirana, a raspoređivanje novih kadrova u općinsku administraciju možda je znak da će SDA uskoro pristati formirati vlast sukladno izbornim rezultatima.

Dnevnik.ba

Povezani Članci

NEZIROVIĆ: Aferim, braćo Bošnjaci, kad želite biti još pokornije sluge!

Volim Jajce

Arapi: U BiH dolazimo zbog zelenih brda i minareta

Volim Jajce

GASTARBAJERICA SE VRAĆA KUĆI: Preko glave mi je kiše, samoće i očajne njemačke kave

Volim Jajce
Učitavanje....