Volim Jajce
Aktualno Izdvajamo Jajce TOP

ONO KAD DOBIJEŠ POSAO PREKO ŠTELE PA TE BOLI BRIGA!!!

Početkom mjeseca svibnja općina Jajce je napravila direktnu pogodbu za izvođenje radova na stepenicama kod Katakombi prema hotelu Turist. Stare stepenice su bile od granita i u jako dobrom stanju. Bilo je nekoliko manjih oštećenja koja su se mogla sanirati za nekoliko sati rada. Netko je načelniku Hozanu rekao da bi to trebalo mijenjati i on je brže-bolje našao izvođača.

S obzirom da se radi o nacionalnom spomeniku Bosne i Hercegovine (ČAK DVA NACIONALNA SPOMENIKA U NEPOSREDNOJ BLIZINI!), odobrenje za izvođenje ovih radova mogla je dobiti samo firma koja ima uredan certifikat izdan od nadležnom federalnog ministarstva.

Međutim, unatoč tome posao je dobila netom osnovana lokalna firma koja nema apsolutno nikakve reference. Da je to tako, možete se uvjeriti pregledom fotografija u prilogu, ali i njihove službene FB stranice. Navodno se radi o građevinskog firmi “Konstruktor” iz Jajca. Kažu da su iznajmili strojeve od firme MERKUNIĆ, koja je nekada radila nadgrobne spomenike, između ostalog.

Radove su počeli izvoditi početkom lipnja 2020. Sveukupno oko 40 m2, skidanja starih ploča (nepotrebno) i postavljanje novih kamenih ploča dovezenih vjerojatno s područja Rike ili Kokića.

Cijena koju je općina Jajce platila, odnosno načelnik Hozan koji je izvršio pogodbu posla, je oko 6.000,00 KM. Ako ovaj iznos podijelimo s kvadraturom od 40 m2 (vjerojatno nema ni toliko) dobit ćemo nevjerojatni iznos od 150,00 KM po kvadratu.

Možda će građevinci reći da to i nije velika cijena ako se uračuna skidanje starih ploča, nabavka kamena (odeš i nakopaš) i njegova ugradnja, pa bi se netko s time mogao i složiti.

Neki će reći da je to tek osnovana firma i da joj treba dati malo vjetra u leđa (iako nije ovlaštena za radove na nacionalnom spomeniku), pa se i s time možemo složiti.

Ovdje nije poanta da se predbacuje načelniku Hozanu što je ovoj firmi ili tim mladim ljudima dao posao, jer on ionako ne želi prihvatiti činjenicu da javne novce treba trošiti na način da se napravi kvalitetan posao a ne da se zadovolje neki stranački poslušnici i jeftino kupi neki glas za izbore, VEĆ JE POANTA DA OVA FIRMA ILI NJENI VLASNICI NISU TO ZASLUŽILI. U PRILOG TOME GOVORE ČINJENICE! NEKA SE SRAME PRVO ONOG HOZANA KOJI IM JE NAMJESTIO POSAO, JER ĆE ON ZBOG TOGA BITI PREDMET PROZIVKE, A ONDA I SVIH GRAĐANA JAJCA I TURISTA KOJI SVAKOG DANA TUDA PROLAZE.

Zar je bilo teško poslije završetka poslova sve počistiti za sobom? Nitko ne bi pitao za cijenu po kojoj su to uradili, već bi ih većina pohvalila. Zar je bilo teško odvesti stare ploče s gradilišta?

Prošlo je više od mjesec dana od kako su radovi završeni. Ove fotografije u prilogu su napravljene prije 20-tak dana i nismo ih htjeli ranije objaviti nadajući se da će se nered ipak počistiti.

Ali ništa! Možda su očekivali da će Hozan počistiti za njima!? Hozane, Hozane sjeti se one stare izreke: “Pomozi sirotu na svoju sramotu!”.

I ako je štela u pitanju, previše je….

Bolje bi bilo da smo organizirali neku akciju prikupljanja pomoći za ovu firmu, nego da nam se ljudi smiju.

 

Hrpa pijeska odvezena dan prije slikanja, a stajala je na prolazu više od 15 dana.

 

 

 

 

 

 

 

 

Volimjajce.com

 

 

Povezani Članci

HNS UPOZORAVA: BiH ulazi u novu krizu, sve ključne pozicije vlasti u rukama Bošnjaka

Volim Jajce

JAJCE : Nakon novogodišnjeg ludila dogovor ili političko ludilo?

Volim Jajce

Najavljujemo: Predstava “Kraljica Bosne

Volim Jajce
Učitavanje....