Aktualno BiH Jajce Politika TOP

OO SDP BiH JAJCE : Priopćenje za javnost

Povodom teksta objavljenog na internet stranici  www.jajce-online.com  dana 06.01.2016. godine pod naslovom „Vijećnici zatražili od CIK-a da poduzmu određene aktivnosti kako bi OV Jajce krenulo s radom“, OO SDP BiH Jajce (u daljem tekstu: Partija)  izdaje sljedeće saopštenje:

Kako smo u nekoliko navrata naglasili da će OO SDP BiH Jajce unutar OV Jajce djelovati isključivo kao opozicija, smatramo neophodnim reagovati na (zlo)namjerne pokušaje da se predsjednica Partije koja je ujedno i aktualna vijećnica, uvuče u prilično neozbiljna i neodgovorna prepucavanja  izbornih pobjednika.

Rezultat lokalnih izbora je pokazao da preko 10 hiljada građana (od njih 12 hiljada koliko ih je glasalo)  želi da ih u naredne četiri godine predstavljaju stranke okupljene oko HDZ-a BiH i SDA. Ne ulazeći u opravdanost poduzimanja konkretnih koraka kako bi se stvari pomjerile  sa mrtve tačke, smatramo pomalo komičnim i neoprostivim politički diletantizam, gdje vladajuće garniture u Jajcu za rješavanje svakog problema moraju tražiti instrukcije sa viših instanci.

Osim navedenog,  smatramo da svi skupa ispadamo nesposobni, neupućeni i politički  neobrazovani,  jer važećim Izbornim zakonom je taksativno nabrojano (čl. 2.9 Pročišćeni tekst) šta je sve nadležnost Centralne izborne komisije; uloga medijatora među posvađanim predstavnicima stranaka to zasigurno nije.  Eventualne preporuke bi se mogle tražiti od Federalnog ministarstva pravde, ali mi se ne želimo baviti razlozima zbog kojih potpisnici inicijative ne znaju ni kome se trebaju obratiti.

Kako se u spomenutom članku direktno prozvala Edina Kurt  „kao jedina vijećnica koja nije potpisala inicijativu“, vjerujemo da smo građanima Jajca barem djelomično približili razloge zbog kojih kao Partija ne želimo sudjelovati u ovim amaterskim i politikantskim igrama.

OO SDP BiH Jajce

(Jajce Online)