Volim Jajce
Aktualno BiH Humor

Općina Kiseljak: Bošnjačka djeca da nose zelene trake oko ruke zbog raspoznavanja

Kako smo svjedoci, prethodnih dana dešavaju se nesporazumi u evropskom Kiseljaku u situacijama gdje se ne mogu raspoznati djeca koja trebaju u određeno vrijeme da se voze autobusima koji voze prema školi.

Kako ovo predstavlja veliki logistički problem za vozače i organizatore unutar škola, tako je načelnik općine Mladen Mišurić Ramljak sa svojim općinskim odborom došao na ideju rješenja ovog problema.

Naime, kako saznajemo oni su predložili da djeca bošnjačke nacionalnosti počnu nositi bijele trake sa mjesecom i zvijezdom oko ruke da bi ih vozači mogli lakše raspoznavati i tako lakše odveli u školu djecu koja treba u tom terminu da idu.

“To su ipak djeca. Nevina, znatiželjna, ali ne baš tako tačna. Oni nekad dođu na autobus onda kad nije njihovo vrijeme da idu prema školi. Onda to naši vozači moraju razvrstavati, a to je malo teško, jer jelte ne piše na čelu koje je dijete koje nacionalnosti, pa onda ime, prezime, knjižica, a najgore kad se neko bošnjačko dijete zaljubi u hrvatsko pa onda hoće sa tim djetetom u školu i šta ja znam, ima tu masa problema”, rekao je načelnik Mišurić Ramljak.

Kako saznajemo, općinski vijećnici su davali mnoge prijedloge, ali ovaj se ispostavio kao najfunkcionalniji.

“Moram pohvaliti općinske vijećnike. Dali su sve od sebe da nađemo neko najbolje rješenje. Jedan od prijedloga je bilo da provjeravamo ćune, ali to se onda odnosi samo na dječake. A i djeca znaju biti stidljiva da skidaju gaće pred drugom djecom, pa dok bi mi tu kabinu napravili, previše bi to bilo posla. Ovako je lako. Općina je već naručila trake, jer ne želimo da udaramo na kućni budžet”, zaključio je načelnik.

Bakir Izetbegović je brzo reagovao na ovakav oblik segregacije i predložio da trake budu crvene sa mjesecom i zvijezdom.

Satirična vijest!

 

(satro.info)

Povezani Članci

Čović: Domovinski rat bio je časna borba za samostalnost. Danas se ta borba vodi drugim sredstvima. To osjetimo posebno mi, Hrvati BiH

Volim Jajce

Tonćo Ladan, odlomci iz romana – Gola bol 3. dio

Volim Jajce

Provaljeno u katoličku crkvu u Gračanici

Volim Jajce
Učitavanje....