Volim Jajce
Aktualno Jajce Opcinsko vijece

OPET NIJE DOŠAO!!! Hozan i dalje bježi od odgovornosti

Ni drugi po redu nastavak 21. sjednice Općinskog vijeća Jajce, zakazan za danas, 2.10.2020. u 14:00 sati, nije održan, ali ovaj put ne zbog nedostatka kvoruma. Prisutno je bilo 15 vijećnika čime je osiguran kvorum, no taktika načelnika  Hozana je ponovljena i opet se nije pojavio iako je na redu točka dnevnog reda za koju treba osobno podnijeti izvješće i obrazložiti ga vijećnicima.
Predsjedatelj Općinskog vijeća Jajce, g. Ivo Šimunović obratio se na početku sjednice prisutnim vijećnicima, kao i direktorima javnih ustanova i prisutnim građanima, zahvalivši se na odazivu uz isprike onima koji redovito dolaze na sjednicu. Kako je pojasnio, moramo konstatirati da ne postoji dovoljna odgovornost načelnika kada se radi o ovako važnoj točki, te da je zaključak Kluba vijećnika HDZ-a BiH kako sa sjednicom neće nastaviti ukoliko načelnik ne bude prisutan.
Predsjedatelj  Šimunović pojasnio je kako je jučer, 1.10. održao sastanak kolegija na kojem je bio prisutan načelnik i na kojem je usuglašen današnji termin sjednice te čak dogovoren dnevni red i za narednu sjednicu.
Načelnik je, međutim prešutio da je dan prije, 30.09. dobio poziv za sastanak i da će danas biti u Banjoj Luci. Navodno se radi o potpisivanju ugovora o projektima za neselje Bravnice. Čekao je zadnji čas, da pred samu sjednicu javi kako neće biti prisutan, dovodeći pred gotov čin predsjedatelja i sve vijećnike koji su izdvojili vrijeme i došli na sjednicu i koji s pravom očekuju i prisustvo načelnika.
Kako doznajemo, načelnik je spominjao i mogućnost odgađanje točke, što po Poslovniku o radu Općinskog vijeća nije dozvoljeno. Prema članku 61. Poslovnika o radu Općinskog vijeća “tijekom sjednice ne može biti podnesen zahtjev za izmjenu dnevnog reda”. Načelnik je ovoga itekako svjestan, poznaje dobro Poslovnik i ovakvi prijedlozi su samo traženje izlike.
Kako smo i ranije pisali, isključivo načelnik je dužan podnijeti i opravdati izvršenje proračuna Općine Jajce, trenutno za 2019. godinu. Izvršnu vlast naše općine obnaša načelnik i u svim ozbiljnim općinama očekuje se da barem kod ove točke bude prisutan i spreman odgovoriti na pitanja vijećnika i opravdati potrošena sredstva.
Ovo je još jedan primjer da načelnik samo želi opstruirati i omalovažiti rad Općinskog vijeća odnosno odluke koje ono kao predstavničko tijelo naših građana zakonski donosi. Da je sve u redu, da su milijunska sredstva u 2019. godini potrošena u skladu sa zakonom i odlukama vijeća, načelnik ne bi imao razloga izbjegavati sjednice.
Da je sve čisto i zakonski potrošeno, da su dogovoreni projekti urađeni, svaki bi političar jedva čekao priliku da prezentira urađeno. A i vijećnici i građani znaju da nije! Sramotno je i neodgovorno ovakvo ponašanje, da načelnik općine kao nositelj tako visoke funkcije uporno izbjegava po ovom pitanju stati pred vijećnike i javnost!
Prekid sjednice uznemirio je vijećnike SDA, njih par koji su uopće došli, kao i vijećnika SBB-a. Najviše ih je izgleda smetalo prisustvo televizije Herceg Bosne, kojima ovim putem zahvaljujemo jer prate rad vijeća i politička zbivanja u našem gradu. Sjednice su javne, ali upravo onima koji su najviše zagovarali da se sjednice prenose putem radija ili drugih medija, smeta ako to čini televizija Herceg Bosne, čini se samo zato jer to nije “njihov” medij !?
Volimjajce.com

Povezani Članci

Ljepota Saturna kroz objektiv svemirske letjelice Cassini

Volim Jajce

Arapi počeli masovno kupovati nekretnine na planini Vlašić: Uzimaju sve što vide

Volim Jajce

Ratna zastava legendarne 7. gardijske brigade HV “Puma” uručena udruzi “13. rujan” Jajce

VJ Urednik 1
Učitavanje....