Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce TOP

OŠ 13.rujan sudjeluje u akciji “70×1”

Vijeće učenika OŠ „13. rujan“ Jajce, odlučilo je da njihova škola sudjeluje u akciji „70×1“. Projekt je to prikupljanja sredstava za kupnju školskog autobusa za St. Francis Secondary School, srednju školu u Keniji s 300 siromašnih učenika koju vodi i za koju se brine hrvatski misionar fra Miro Babić. Školu pohađaju učenici svih etničkih i vjerskih skupina.

Osim škole fra Miro vodi Mali dom – sirotište za djecu s poteškoćama u razvoju bez roditeljske skrbi, i Dom zdravlja za stanovnike doline Subukija.

Najveći problem s kojim se susreću je nedostatak autobusa koji bi omogućio podizanje standarda i kvalitete uvjeta života i rada učenika u ovoj siromašnoj i izoliranoj sredini. Školski autobus je u Keniji, inače, dio školske opreme. Ne može se donirati jer standardni autobusi ne mogu voziti u tim uvjetima. U cijeloj toj dolini nema asfalta nego se transport odvija na zemljanim, teško prohodnim putevima, posebno u vrijeme kišne sezone.

Stoga se autobus mora naručiti u tvornici u gradu Nakuru koja proizvodi vozila prilagođena lokalnim uvjetima. Cijena takvog autobusa je oko 70 000 eura. To je novac koji je teško prikupiti od malo donatora pa je tako rođena ideja „70×1“ – 70 škola za školski autobus ovoj školi.

Vijeće učenika OŠ 13.rujan, odlučilo je  da i učenici njihove škole sakupljaju  novac kako bi sebi osigurali, simbolično rečeno, mjesto u autobusu za Mali dom i školu St. Francis.

” Dakle, prikupljamo novčana sredstva koja ćemo uplatiti na račun Malog doma u Hrvatskoj. NITI JEDAN UČENIK NAŠE ŠKOLE NIJE OBVEZAN SUDJELOVATI U AKCIJI, AKCIJA SE PROVODI NA DOBROVOLJNOJ OSNOVI. Oni koji žele sudjelovati mogu donirati novca koliko žele, ne postoje ni donja ni gornja granica iznosa koji se može donirati. Učenici koji žele donirati novac trebaju ga predati razrednicima do petka, 12. 5. 2017. godine. U ime Prijatelja Malog doma od srca hvala svima koji će sudjelovati u akciji”, poručuju iz 13.rujna

Više detalja pronađite na ovim linkovima: link1link2 kao i na Facebook profilu Malog doma.

 

 

(senzor24.com)

Povezani Članci

DAN SPOMENIKA I SPOMENIČKIH CJELINA U JAJCU: ODRŽANO PREDAVANJE I PRIKAZIVANJE DOKUMENTARNOG FILMA

Volim Jajce

Nova godina, praznujmo praznike!

Volim Jajce

ODUŠEVLJEN Babić: Ovako se igra za Hrvatsku!

Volim Jajce
Učitavanje....