Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

Oštra reakcija hrvatskog političara na Izetbegovićev nastup u Nu2

Nakon nastupa Bakira Izetbegovića, jedan od rijetkih političara u Hrvatskoj koji je reagirao na iznesene neistine u emisiji, poput one da je Armija činila najmanje zločina i da su u Križančevom selu stradali samo vojnici HVO-a je Mostov Miro Bulj.
dnevnik.ba
POVEZANO
Bez rata nema trećeg entiteta, nisu mogli uz pomoć HVO-a, kako će sada?

Evo što je rekao:

“Bošnjački član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, iznio je u emisiji Nedjeljom u 2 niz zastrašujućih teza.
U Zagrebu na državnoj televiziji, prijeti ratom Hrvatima u BiH zbog borbe za svoja prava, negira žrtve koje su ostale pustošenjem Armije BiH nad hrvatskim mjestima, zahtijeva od Hrvata neprestane isprike za zločine dok sam nije spreman to učiniti. U osam godina mandata nije se poklonio niti jednoj hrvatskoj žrtvi niti se ispričao. Kako razgovarati o miru s čovjekom koji prijeti ratom? Valjda je sada zaslijepljena Hrvatska vidjela s kim Hrvati trebaju graditi suživot. Bakirov moto je “sve dok je sve kako ja želim, dobro je”. Mudrom dosta.” – zaključio je Miro Bulj.

Podsjećamo, Most je često na političkoj liniji bh Hrvata a u nedavnom razgovoru koji je njihov istaknuti član Nikola Grmoja dao za Dnevnik.ba ponovljene su neke od teza za koje se Mostovci zalažu, a i njihov tadašnji ministar Ante Šprlje bio je aktivan vezano za postupak protiv herceg-bosanske šestorice u Haaškom tribunalu.

I. Crnjac/Dnevnik.ba

Povezani Članci

DAN KADA SU VANZEMALJCI DOŠLI U HERCEGOVINU: Godišnjica zločina nad Hrvatima u Trusini kod Konjica

Volim Jajce

Katolički korijeni – vjersko podrijetlo bosanskih muslimana

Volim Jajce

Stranke HNS-a imati će 13 izaslanika u federalnom Domu naroda

Volim Jajce
Učitavanje....