Volim Jajce
Aktualno BiH Izdvajamo Jajce

‘OVO JE KUKAVIČKI’ Mladi Bošnjak lagao pred kamerama kad su ga pitali o uvredljivim grafitima o Srebrenici, policija objavila da je sam pisao poruke

‘OVO JE KUKAVIČKI’ Mladi Bošnjak lagao pred kamerama kad su ga pitali o uvredljivim grafitima o Srebrenici, policija objavila da je sam pisao poruke

YouTube/Bugojno Danas

Policija u bosanskohercegovačkom gradiću Uskoplju istragom je utvrdila kako je mladić bošnjačke nacionalnosti osobno ispisao provokativne poruke nacionalističkog sadržaja usmjerene protiv Bošnjaka, a potom to prijavio kao kazneno djelo nepoznatih počinitelja, izvijestilo je u petak Ministarstvo unutarnjih poslova županije Središnja Bosna.

Adis Pokvić iz Uskoplja u ponedjeljak je prijavio policiji kako su nepoznate osobe na nekoliko automobila te na fasadama obiteljskih kuća iscrtali kukaste križeve te poruke usmjerene protiv Bošnjaka poput “Bit će još Srebrenice” i “Balije”.

Nakon prijave županijska policija je, u suradnji s federalnom, otvorila istragu, a u petak su objavili kako je je utvrđeno da je grafite ispisala upravo osoba koja je sve prijavila.

“Opsežnim radnjama na terenu došlo se do materijalnih dokaza kao i priznanja oštećene osobe A.P., rođene 1987.godine, da je isti počinio radnje koje su okarakterizirane kao djelo izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti”, stoji u policijskom priopćenju.

Upravo je Pokvić bio među osobama koje su nakon incidenta komentirali cijeli slučaj pa je ekipa Radio Bugojna zabilježila i njegovu izjavu u kojoj je kazao kako živi i radi u Austriji, a u Uskoplje je došao na odmor pa je šokiran time što se dogodilo.

“Jučer sam stigao s puta, a sinoć sam otišao s drugovima proslaviti. Budim se jutros i pronalazim ovo na autima ispisano. Ne znam što reći, ovo je kukavički”, kazao je počinitelj novinarima.

Protiv Pokvića je podnesena kaznena prijava, no još uvijek nije jasan motiv koji ga je potaknuo na ovakav postupak.

Unatoč ratnim sukobima u Uskoplju nakon rata nije bilo međunacionalnih sukoba, a Bošnjaci i Hrvati u toj općini žive skladno.

Povezani Članci

Hrvati s Kosova – zaboravljeni narod koji nestaje u tišini

Volim Jajce

ČAVARA: SDA je najodgovornija za krizu u Federaciji!

Volim Jajce

UZURPACIJA ZEMLJIŠTA KŠC TRAVNIK Don Željko Marić: Hrvatima katolicima u Travniku želi se pokazati ”gdje im je mjesto”

Volim Jajce
Učitavanje....