Volim Jajce
Aktualno

Panika u Topolovcu: Učenik je u školu upao s puškom i prijetio?

U Osnovnoj školi Topolovac potvrdili su nam da je prijepodne kod njih bio incident ne navodeći detalje. Kako neslužbeno doznajemo, bivši učenik (15) došao je sa zračnom puškom i razrjeđivačem…

Kako pišu 24 sata, učenicima i profesorima u područnoj Osnovnoj školi Topolovac kraj Siska od straha su se odsjekle noge kad su u ponedjeljak oko 11 sati na hodniku škole ugledali sumještanina i bivšeg učenika (16). Držeći u ruci dvije boce razrjeđivača i zračnu pušku, prijetio je da će sve pobiti. Razrjeđivačem je potom polio obuću i pokušao je zapaliti.
Nasreću, netko je već prije obavijestio policiju, koja je vrlo brzo stigla i savladala mladića.
– Nije bilo pucnjave niti ozlijeđenih. Možemo potvrditi da je oko 11 sati u prostorijama Osnovne škole u Topolovcu došlo do incidenta i da je počinitelj maloljetnik. Prepratili smo ga na kriminalističko istraživanje u sisačku policiju kako bismo rasvijetlili čitav slučaj. Zbog zaštite njegovih prava u ovom trenutku ništa drugo ne možemo reći, osim da ćemo, nakon što utvrdimo sve okolnosti, obavijestiti Općinsko državno odvjetništvo za mladež u Sisku – rekli su nam u sisačkoj policiji. Ravnateljica škole Mirela Maričević nije željela komentirati slučaj, a svaki od mještana u selu ima svoju teoriju. Jedni kažu da je mladić prvo zapalio svoju kuću pa potom išao raditi dar-mar po školi, dok drugi tvrde da svoj dom nije zapalio.
– Iza škole vam je igralište na kojemu se skuplja mladež, piju i puše, a neki znaju i razbijati. I on je tamo bio s njima – rekao nam je jedan od mještana.
Kako saznajemo, ravnateljica je roditelje učenika koji pohađaju tu školu danas pozvala na sastanak. Inicidenata u školama iz godine u godinu sve je više. Lani ih je zabilježeno 200-tinjak, a prijetnji pištoljima osnovaca već je bilo. U listopadu 2005. godine učenik zagrebačke Osnovne škole u Gračanima pred učenicima je mahao pištoljem i vikao: “Vidite li koliko vas malo dijeli od smrti!”. Učeniku koji je tad pohađao osmi razred pištolj je uz pomoć kolega oduzela razrednica. Plinskim pištoljem je u travnju 2007. mahao i 14-godišnji učenik iz Krapinsko-zagorske županije, navode 24 sata.

Povezani Članci

JAJČANKA SENKA ZULUM DOBITNICA PRESTIŽNOG PRIZNANJA “LOKALNI HEROJ I HEROINA”

Volim Jajce

RTRS objavio novu snimku Mahmuljina i mudžahedina

Volim Jajce

Jajački mališani najbolji na Sportskim igrama mladih

Volim Jajce
Učitavanje....