Volim Jajce
Aktualno Povijest Svijet TOP

Papa odao počast kršćanima Bliskog istoka: ‘Danas je više mučenika nego u ranim danima Crkve’

Papa Franjo danas je odao počast bliskoistočnim kršćanima koji se nisu odrekli svoje vjere tijekom progona islamskih militanata, naglasivši kako danas postoji više kršćanskih mučenika nego u ranim danima Crkve.

Papa se obratio tisućama vjernika na Trgu sv. Petra u Vatikanu, povodom blagdana svetog Stjepana, prvog kršćanskog mučenika.

Spomenuo je progon kršćana u Iraku od kojih su mnogi ove godine proslavili Božić u oslobođenim gradovima i crkvama, prvi put od 2013. godine.

“To je primjer vjernosti Evanđelju”, rekao je Papa.

“Usprkos iskušenjima i opasnostima, oni su hrabro pokazali da pripadaju Kristu“, istaknuo je.

“Danas želimo misliti na njih i biti im blizu svojom ljubavlju, molitvama i čak i našim suzama”, zaključio je poglavar Katoličke Crkve.
Kršćanima je pod Islamskom državom dan ultimatum: plaćajte porez, prijeđite na islam, ili umrite od mača. Većina njih pobjegla je u autonomnu kurdsku regiju.

Čelnici raznih crkvi, uključujući onu koptsku u Egiptu čijim su članovima rezane glave i čije su crkve bile mete terorističkih napada, naglasili su da je činjenica da se na Bliskom istoku ubijaju kršćani raznih vjeroispovijesti “ekumenizam krvi”.

“Danas ima više kršćanskih mučenika nego u prvim stoljećima”, istaknuo je papa Franjo koji je ranije osudio Islamsku državu i koncept ubijanja u Božje ime.

(vecernji.ba)

Povezani Članci

Arapske investicije – trebamo li se boriti za očuvanje Plivskih jezera?

VJ Urednik 1

ODRŽANA 7. POUGARSKA KOŠEVINA

Volim Jajce

Velike obmane malog predsjednika SDA Hrvatske

Volim Jajce
Učitavanje....