Volim Jajce
Aktualno BiH Hrvatska TOP

PARTNERI U UVOZU I IZVOZU Petrov: Hrvati su doprinijeli da Vitez bude najrazvijeniji u BiH

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov izjavio je večeras u Vitezu da je, uz političku, gospodarska suradnja od izuzetne važnosti za BiH i Hrvatsku te da ona može pomoći, kako hrvatskom narodu u BiH, tako i razvoju svih bh. općina.

”Jako smo dobar partner i u uvozu i izvozu te na taj način možemo pomoći da jačaju tvrtke na ovom području i da se postiže ekonomski rast i razvoj svih općina u BiH. Drago mi je što sam u Vitezu, koji je jedna od najrazvijenijih općina u BiH, čemu je doprinijelo i hrvatsko stanovništvo, a koja svojim primjerom može pokazati kako se može graditi suživot”, kazao je Petrov novinarima prije sastanka izaslanstva Hrvatskog sabora s predstavnicima Općine Vitez i gospodarstvenicima tog područja.

Načelnik Općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić ocijenio je kako je suradnja između Hrvatske i BiH u turbulentnim vremenima od izuzetne važnosti za obje zemlje.

”Ako se držimo zajedno, bit će nam lakše u budućnosti. Hrvatska je jedan od najvećih ulagača u BiH. Dosta hrvatskih tvrtki rade u BiH, a i bh. tvrtke izvoze u Hrvatsku, tako da je suradnja u svakom slučaju obostrana i višestruka”, naglasio je Bošnjak-Matić.

Nakon današnjeg posjeta Sarajevu, te sastanka u Vitezu, izaslanstvo Hrvatskog sabora otputovat će u Mostar.

 

 

Bljesak.info

Povezani Članci

„Dogovori oko Formiranja vlasti u Federaciji BiH i izmjena Izbornog zakona BiH najbolje bi bilo da idu paralelno i simultano”

Volim Jajce

Pobjeda SNSD-a, uspjeh Hrvata u središnjoj Bosni, Kaplanov privitimizam i još po nešto

Volim Jajce

DIPLOMATSKA OFANZIVA HRVATSKE: Idealan tajming za pomoć Hrvatima u BiH

Volim Jajce
Učitavanje....