Volim Jajce
Aktualno Jajce TOP

PETA “JAJAČKA VEČER” Miroslav Škoro oduševio Jajčane

U austrijskom gradu St.Poltenu već petu godinu zaredom se okupljaju naši sugrađani iz raznih krajeva Europe, a sam povod okupljanja je već tradicionalno druženje Jajčana, odnosno “Jajačka večer”.

Peta “Jajačka večer” opravdala je očekivanja i onih koji su bili pomalo skeptični, a za to su se pobrinuli organizatori Frano Jakovljević-Džo i Ivo Sivrić -Ćiva, koji svake godine sve više truda ulažu u samu organizaciju, možda već i dosada najmnogobrojnijeg skupa Jajčana izvan Jajca.

Dvorana u St. Poltenu bila je u subotu 18.02. premalena da bi u nju stali svi oni, koji su tu noć željeli provesti uz svoj narod iz Jajca, bez obzira što su stotine kilometara morali zbog toga prevaliti iz gradova širom Austrije, Njemačke , Hrvatske, Jajca, a neki čak i iz Švedske .

Voditelj Jakov Ugljar svoj dio posla je i ovaj put besprijekorno odradio, dok su u plesnom dijelu večeri nastupe imali KUD Napredak Linz i plesna grupa Divas.

Za glazbeni program pobrinuo se Mato Lovrinović, a kao vrhunac pete Jajačke večeri bio je nastup Miroslava Škore, koji je svojim pjesmama kao i interpretacijom zgoda i nezgoda, digao cijelu dvoranu na noge te se pobrinuo da će mnogi Jajčani dugo pamtiti ovu noć.

Prvotna svrha ovakvih večeri jest svakako druženje naših Jajčana ,otimanje od zaborava naših pjesama , kola i običaja. Uz sve ovo druženje ima i humanitarni karakter jer organizatori dio sredstava utroše na pomoć ugroženim obiteljima općine Jajce.

Glavni sponzor pete Jajačke večeri ponovno je bio svadbeni salon Rimac , dok je medijski pokrovitelj OTV Valentino.

 

volimjajce.com

(foto:Goran Samarđić)

Povezani Članci

PISMO ČITATELJA: Ulaganja u MZ Doribaba u potpunosti zaustavljena

Volim Jajce

JAJCE: 2016.godina je iza nas…

Volim Jajce

PRVI BIZNIS FORUM JAJAČKE DIJASPORE

Volim Jajce
Učitavanje....