Volim Jajce
Aktualno BiH EU Hrvatska Politika TOP

PETROV: Podržat ćemo rješenje koje legitimni predstavnici Hrvata u BiH smatraju dobrim

Naravno da se unutarnji problemi BiH trebaju rješavati unutar same države, a mi smo tu da damo potporu svakom rješenju za koje legitimni predstavnici hrvatskog naroda u BiH utvrde da je dobro, izjavio je novoimenovani predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Petrov je u intervju za portal Vijesti.ba odbacio optužbe kako je nedavna njegova i posjeta bivšeg ministra vanjskih poslova Hrvatske dr Mire Kovača Stocu mješanje u unutarnje stvari BiH.

-Mislim da je tvrdnja o miješanju u unutarnje stvari BiH neutemeljena jer je Republika Hrvatska supotpisnica Daytonskog mirovnog sporazuma i ima ustavnu obvezu zaštititi Hrvate u BiH koji se trenutno nalaze u neravnopravnom položaju u odnosu na druga dva naroda, kazao je Petrov izrazivši uvjerenje kako je.” budućnost Bosne i Hercegovine u ravnopravnosti tri konstitutivna naroda”.

-Naravno da se unutarnji problemi BiH trebaju rješavati unutar same države, a mi smo tu da damo potporu svakom rješenju za koje legitimni predstavnici hrvatskog naroda u BiH utvrde da je dobro. Nismo došli kako bismo nametali rješenja, to nećemo i ne želimo raditi. Došli smo u Stolac da osudimo nasilje na način na koji ga drugi nisu osudili i da podržimo vladavinu zakona i demokratske procese, kazao je predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov.

(HMS)

Povezani Članci

LUJANOVIĆEVA: Hoće li Tužiteljstvo BiH u ovoj godini podignuti optužnice protiv pripadnika tzv. Armije BiH za zločin u Križančevom selu?

Volim Jajce

PROFESOR SVEUČILIŠTA U SARAJEVU Softić: Ja sam bivši agent BiH pred Haškim sudom

Volim Jajce

Prvi poziv za skup “Rješenje hrvatskog pitanja za europsku Bosnu i Hercegovinu”

Volim Jajce
Učitavanje....