Volim Jajce
Aktualno Izbori Jajce

Plaćaju li građani Jajca reklamiranje načelnika Hozana?

Zar i Bilten Općine Jajce mora biti tiskan nelegalno?

Prije nekoliko dana je objavljen bilten Općine Jajce. Pored online izdanja koji se može pronaći na web stranicama općine, pozornost je privuklo tiskano izdanje koje nam na luksuznom papiru i u najkvalitetnijem tisku donosi seriju „uspjeha“ aktualnog gradskog načelnika Edina Hozana.

Pobrojani su tako na 42 stranice vjerojatno najskupljeg dostupnog tiska svi poduhvati našeg aktualnog Načelnika. I oni uspješni i neuspješni, legalni i nelegalni, dovršeni i nedovršeni, svi su oni našli mjesto na stranicama Biltena. Sjetili su se pohvaliti i onim projektima koje je Načelnik zdušno opstruirao, a koji su ipak dovršeni zahvaljujući upornosti i trudu onih koji nisu pristali na odustajanje.

Međutim, javljaju se neka druga pitanja u vezi općinskog Biltena. Naime, općinski bilten je glasilo koje obično izlazi jednom godišnje i to u mjesecu veljači. Tako je bilo i ove godine, kada je izašao Bilten za 2019. godinu i promoviran za Dan općine.

Bilten se tiska tako da se za to raspiše natječaj i odabere najpovoljniji ponuđač, čime započne završna realizacija.

Ovaj put, bilten za 2020. godinu izlazi u mjesecu studenom, dakle prije kraja godine. Izlazi 10-ak dana prije lokalnih izbora. Bilten nije pisao o ovogodišnjim problemima ili planovima za budućnost već je jednostavno pretvoren u reklamni pano u kojemu se oglašavaju isključivo uspjesi aktualnog Načelnika. Za Bilten nije raspisan natječaj niti je provedena bilo kakva procedura javnih nabavki.

Iz kojih će sumnjivih fondova biti plaćen ovogodišnji „rani“ Bilten? Od ranije je poznato kako se načelniku Hozanu ne da polagati račune Općinskom vijeću, pa je rušenje njegovog godišnjeg Izvješća o izvršenju proračuna već postalo tradicionalno. Zato ne očekujemo da će „tender načelnik“ ikada položiti račune i za ovaj slučaj grubog kršenja zakona.

Naše je da ukazujemo i upozoravamo.

Narod gleda što radi vlast, a mi to javno objavljujemo jer je to naša dužnost.

Volimjajce.com

Povezani Članci

Poziv na Izbornu skupštinu Mladeži HDZ-a BiH Jajce

Volim Jajce

Published On: Fri, Jun 9th, 2017 #Aktualno | SREDNJA BOSNO ZEMLJO BEZ PRAVICE: Tužna obljetnica u selu Šušanj kao gorki posjetnik na zločin koji nema opravdanja

Volim Jajce

Inzko: Nezadovoljstvo Hrvata izborom Komšića postoji i ono je realno, o tome se mora razgovarati

Volim Jajce
Učitavanje....