Volim Jajce
Aktualno BiH Hrvatska TOP

Plenković: Moj prvi službeni posjet bit će Bosni i Hercegovini

”Moj prvi službeni posjet bit će Bosni i Hercegovini. Broj jedan prioritet bit će europski put Bosne i Hercegovine”, poručio je novi hrvatski premijer  Andrej Plenković koji je preuzeo u srijedu navečer u Banskim dvorima dužnost od dosadašnjeg premijera Tihomira Oreškovića, nakon što je Sabor dao povjerenje njegovoj Vladi.

Bivši premijer Tihomir Orešković čestitao je novom premijeru Andreju Plenkoviću i njegovoj Vladi na izboru i poželio im uspješan manadat. Rekao je da mu predaje izvješće o radu Vlade od 1800 stranica, da ostavlja pozitivne rezultate, rast BDP-a, smanjeni dug i porast zaposlenosti.

Hrvatska ima sjajnu budućnost i do nas je da iskoristimo tu priliku, rekao je Orešković i dodao kako je i prije promovirao Hrvatsku, što će činiti i ubuduće, javlja Hina.

“Bila mi je čast i privilegija voditi Vladu, a novom premijeru želim puno uspjeha na ovoj časnoj dužnosti”, rekao je Orešković, istaknuvši da je uvijek vjerovao da Hrvatska ima budućnost.

Premijer Andrej Plenković je zahvalio Oreškloviću na predanom angažmanu i gesti koju je, kao čovjek koji predstavlja Hrvate izvan domovine napravio prihvaćanjem dužnosti premijera. To je bio hvale vrijedan i hrabar potez, rekao je Plenković.

Drago mi je da sam dobio povjerenje čak 91 zastupnika u Hrvatskom saboru, nakon što smo u partnerstvu s Mostom i uz potporu nacionalnih manjina dobili stabilnu većinu. Sada imamo zadaću raditi na doborbiti zemlje, kazao je Plenković.

Rekao je da će proučiti Izvješće o radu Vlade i o preuzetim i nepodmirenim obvezama u mandatu predsjednika Tihomira Oreškovića i od idućeg tjedna početi rad na ostvarivanju ciljeva programa njegove Vlade.

 

Povezani Članci

Rijeke Bosne i Hercegovine, jedinstvena knjiga dr. Dalibora Balliana

VJ Urednik 1

ONO KAD DOBIJEŠ POSAO PREKO ŠTELE PA TE BOLI BRIGA!!!

VJ Urednik 1

Jajce se priprema za ljetnu turističku sezonu: Vraćaju se skokovi sa vodopada

Volim Jajce
Učitavanje....