Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

POBJEGLI TAMO GDJE IM JE I MJESTO- Zbog vode pucnjava u Ošvama , ISIL-ovci pobjegli u šumu

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskanije tragaju za jednom osobom iz Ošvi nakon sukoba u ovom maglajskom selu.

Kako je za portal Klix.ba kazala glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije Aldina Ahmić, u Ošvama je prije nekoliko dana došlo do konflikta između nekoliko mještana, a koji je posljedica dugogodišnjeg spora o korištenju lokalnog vodovoda.

“Osoba koja je trebala biti skinuta s korištenja vodovoda je prema prijavi mještana ispalila dva metka, a nakon toga je ubacivanjem pogonskog goriva zamutila bazen u kojem se nalazila pitka voda za mještane”, kazala je Ahmić.

Pripadnici MUP-a ZDŽ su mjestu događaja i vrše uviđaj nakon kojeg će biti poznato više informacija.

Policija i dalje traga za Ademom Karamujem koji je navodno pobjegao u šume nedaleko od sela Ošve.

Kako javlja ovaj portal Adem Karamuj je osumnjičen da je sudjelovao na sirijskim ratištima pod okriljem organizacije IDIL.

Karamuja je uhićivan u okviru akcije Damask 2014. godine a Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je protiv njega i još 11 osoba podiglo optužnicu da su postali članovi organizirane terorističke skupine i da su protuzakonito sudjelovali u oružanim sukobima na području Sirije i Iraka.

Prema potvrđenim policijskim izvorima, najmanje trojica pripadnika selefijskog pokreta odmetnula su se u šume kod sela Ošve kod Maglaja, piše Dnevni avaz.

Selefije su naoružane i opasne, a među njima se nalaze i pripadnici Islamske države koji su se nedavno vratili iz Sirije.

Poznat je identitet selefija, a među njima se nalazi i Muhamed Tutmić, bivši pripadnik Islamske države koji već uhićivan i optužen zbog terorizma.

Vjeruje se da su druga dvojica Adem Karamuja i Jasmin Batanović.

Prema posljednjim informacijama sa terena, pripadnici MUP-a ZDŽ-a uhitili su jednu osobu. Iz MUP-a ZDŽ je potvrđeno da je uhićen J. B.

Sazanje se kako je riječ o Jasminu Batanoviću.

Povezani Članci

OBAVIJEST Dječjeg vrtića “Bare”

Volim Jajce

Na Otvorenom prvenstvu frizera u Vitezu, Jajčanka Amina zasluženo osvojila II mjesto

Volim Jajce

Počinje gradnja šeste lamele Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“

Volim Jajce
Učitavanje....