Volim Jajce
Aktualno BiH TOP Zdravlje Županija Središnje Bosna

Počinje gradnja šeste lamele Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“

Nakon priprema koje su trajale i više od godinu dana, a riječ je o financijskim, organizacijskim, dokumentacijskim i pravno-zakonskim, u utorak je u Novoj Biloj potpisan Ugovor o gradnji šeste lamele Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“.

Posao vrijedan milijun i 850 tisuća KM na međunarodnom natječaju dobio je Konzorcij tvrtki iz Viteza – Ukras d.o.o., Maks d.o.o., TiKop d.o.o., Bioenergy d.o.o., dok je nadzor izgradnje povjeren tvrtki Ledić Arhitektura d.o.o. iz Travnika.

Ovom prilikim ravnatelj bolnice, primarius dr. Velimir Valjan je ukazao na važnost ovog projekta koji će imati dodatni najsuvremeniji dijagnostički i laboratorijski prostor, znatan broj novih bolničkih kreveta, te 25 – 30 novih uglavnom stručnih djelatnika.

Srednjobosanski županijski ministar zdravstva i socijalne politike koji i u ovom, kao i u svim dosadašnjim projektima ima važnu ulogu, je kazao kako će se gradnja šeste lamele uglavnom financirati sredstvima Vlade Republike Hrvatske, a u financiranju projekta sudjeluje i Vlada Srednjobosanske županije. U financiranje su uključene i donacije a i humanitarne aktivnosti.

„No, ne treba zaboraviti i niz drugih već završenih projekata ili onih koji su u tijeku, a koji su financirani i financiraju se na sličan ili na isti naćin“, kazao je ministar Grubešić.

Dodao je planom predviđen završetak šeste lamele za godinu dana, a što će rasteretiti dosadašnje bolničke kapacitete novim prostorom i suvremenom već nabavljenom medicinskom opremom, a što će osigurati i daleko povoljniji ambijent za uposlenike a što je još važnije za pacijente.

Na čelu Konzorcija viteških tvrtki koje će graditi šestu bolničku lamelu je tvrtka UKRAS, a direktor Igor Šakić ovom je prilikom kazao.

„Sretni smo i zadovoljni što smo dobili ovaj posao. To je, uostalom, znak naše spremnosti, stručnosti i  mogućnosti, ali i naše želje i nastojanja da ovaj vrijedni projekt na našoj bolnici, koja za nas ima i snažno simboličko i emotivno značenje, upravo dobije naš Konzorcij. Iskreno se radujemo ovom vrijednom projektu i novim dostignućima naše novobiljanske bolnice u kojemu i mi, bar na ovaj način sudjelujemo“, kazao je za naš portal Šakić.

(vitez.info)

Povezani Članci

PRIJAVITE SE Županijski poticaji poljoprivredi

Volim Jajce

VRIJEME OBRAČUNA JE DOŠLO Latić: Političke elite više nemaju šta ukrasti od svog naroda

VJ Urednik 1

Obrušava se velika stijena na cesti uz Plivsko jezero, mještani u strahu

Volim Jajce
Učitavanje....