Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

PODACI SA NUMBEO PLATFORME Sarajevo među deset najopasnijih gradova u Europi

Podaci sa Numbeo platforme koji se odnose na indeks zločina u Europi pokazali su kako Italija, Francuska i Velika Britanija imaju najveći broj gradova na listi najopasnijih gradova u europskoj regiji.

Platforma Numbeo izvršila je analizu svjetskih gradova na osnovu brojnih čimbenika koji se odnose na stanje kriminaliteta poput rasta krminala, sigurnosti na ulicama, straha od pljački, prijetnji, maltretiranja, rasne, etničke i vjerske netolerancije i opasnosti od krađe.

Na osnovu ove analize napravljena je lista deset najopasnijih gradova europskog kontinenta na kojoj prednjače Italija, Francuska i Velika Britanija, prenosi Klix ba.

Na desetom mjestu nalazi se glavni grad Bosne i Hercegovine za koji se navodi da ima umjerenu stopu kriminaliteta. Dodaju da to svakako ne znači da u Sarajevu nema silovanja, automobilskih krađa, pucnjava i imovinskih kaznenih djela koji su prema izvještaju OSAC-a iz 2015. godine itekako prisutni u Sarajevu.

Posebna pozornost skreće se na džeparoše kojih, kako navode, ima previše na ulicama Sarajeva, a posebno u dijelovima oko turista i javnog prijevoza. Dodaju da u Sarajevu također cvijeta organizirani kriminal i da je BiH tranzitna ruta za transport droge, oružja i ljudi.

Odmah iza Sarajeva nalaze se Glasgow (Škotska), Rotterdam (Nizozemska), Coventry (Engleska), Lille (Francuska), Marseilles (Francuska), Napulj (Italija), Torino (Italija) i Bari (Italija).

Kako navode ubjedljivo najopasniji europski grad je Rostov na Donu koji se nalazi u južnoj Rusiji. Riječ je o najvećem gradu u južnoj Rusiji koji je ujedno i i administrativno središte Rostovske oblasti.

Ministarstvo unutarnjih poslova Rostova 2015. godine priopćilo je da je u razdoblju od travnja do lipnja u ovom gradu pojačan stupanj kriminala za 21,3 posto. Porast je uglavnom povezan sa usponom ilegalne trgovine oružjem i posljedicama rata nakon odcjepljenja Donbassa u Ukrajini.

Vecernji.ba

Povezani Članci

U očekivanju presude: Podlistak o generalu Slobodanu Praljku i hrvatskoj šestorci u Haagu

Volim Jajce

Rama: Predložen neradni dan povodom obljetnice zločina nad hrvatskim civilima u Uzdolu

Volim Jajce

NEZDRAVO ZDRAVSTVO Liječnici na zavodima ili u bijegu

Volim Jajce
Učitavanje....