Volim Jajce
Aktualno Izdvajamo Jajce

Poklon svim čitateljima portala Volim Jajce i svim građanima Jajca

Današnji poklon je svima vama koji ste nešto tražili od općine Jajce, a bili steodbijeni. Svi vi koji se vozite cestama punim rupa iz doba Jugoslavije, ili vi iz sela Mile koji se i dan danas do kuće vozite blatnjavim makadamom. I vi dragi mještani Carevog Polja koji trebate vojna terenska vozila da se iz grada vratite svojim kućama. Poklon je i za sve vas koji ni danas, kada smo debelo u 21. stoljeću, nemate pitku vodu u svojim domovima niti sustav kanalizacije.

Svi vi čija djeca po kiši i hladnoći pješice idu do škole ili vi sa Šimića Polja i ostalih naselja kojima je načelnik općine Jajce odgovorio kako općina nema novaca da vama i vašoj djeci izgradi nadstrešnicu na autobusnom stajalištu i obilježi pješačke prijelaze – i vama je namijenjen ovaj poklon.

Dragi naši sugrađani koji iz dana u dan gledate prepune smrdljive kontejnere smeća oko kojih se izležavaju horde pasa. Istodobno komunalno poduzeće nema niti jedan rezervni kontejner koji bi ostavili dok odvoze onaj prepuni s kojeg putem ispada smeće. Svi vi koji se bojite proći noću pored tih istih kontejnera dok iz njega iskaču svakojaka stvorenja – i na vas smo mislili dok smo vam pripremali ovaj poklon.

Toliko inicijativa i prijedloga, zamolbi i kreativnih ideja je godinama upućivano načelniku općine Jajce, a većina njih je bila s ciljem unaprjeđenja kvalitete života u našem Jajcu. A velika većina je dobila onaj isti, bešćutno hladni odgovor kako općina upravo za tu namjenu nema novaca.

Međutim, istina uvijek nađe put: Prema izvješću Financijsko-informatičke agencije FBiH posljednjeg dana 2019. godine stanje na računu Općine Jajce je bilo 9,607,637.00 KM ili slovima: devet milijuna šest stotina i sedam tisuća konvertibilnih maraka!

Usporedbe radi, općina Kiseljak je relativno bogata i uređena općina, sa razvijenim gospodarstvom i bogatim stanovnicima. Cjelokupan proračun općine Kiseljak za 2019. godinu (dakle prije nedaća sa korona virusom) je iznosio 7,8 milijuna KM!

Izazivamo načelnika općine Jajce Edina Hozana da nas demantira!

 

Detaljnije možete pogledati na ovom linku stanje računa

Povezani Članci

Danas u 19:00 promocija knjige „Nijema violina“ Milke Bilandžije

Volim Jajce

Pomoćnik načelnika Jajca Senad Dizdar pretukao 82-godišnjeg starca

Volim Jajce

KONSTITUIRANJE U Kolegiju državnog Doma naroda Čović, Špirić i Izetbegović?

Volim Jajce
Učitavanje....