Volim Jajce
Aktualno Jajce Sport TOP

Pokrenuta inicijativa za proglašenje Rešada Agića za heroja lokalne zajednice

Na redakcijski mail dobili smo zahtjev od naše heroine Senke Zulum koja je ispred građana/ki uputila incijativu za nominovanje našeg sugrađanina Rešada Agića za heroja lokalne zajednice Jajce.

U pristiglom zahtjevu piše:

Poštovani,

uz zahtjev Vam prilažemo i dokumentaciju kao dokaz na osnovu koje se može utvrditi da 635 građana/ki nominuje gospodina Rešada Agića za heroja lokalne zajednice Jajce. Ideja je potekla od strane Senke Zulum, a prihvatili su je građani/ke.

Navest ćemo samo nekoliko riječi odnosno rečenica da prijedlog ima opravdanost, koje su uputili građani/ke Jajca:

-Rešo je veliki čovjek!

– Imaš punu podršku!

-Rešo je divna ličnost.

-Zaslužuje to Rešo!

-Takvi treba da se biraju!

-Rešo je mnogo učinio za jajački rukomet!

-Svaka čast na prijedlogu!

 

Ovo je samo dio ispisanih riječi na Fb stranici na kojoj se vodila kampanja, kako bi se uključila javnost. Pored grašana/ki dobila se puna podrška i od rukometaša, te Uprave i ljubitelja RK “Jajce”.

Ideja za nominovanje Rešada Agića je nastala onog momenta kada je gospođa Senka Zulum dobila nagradu lokalne heroine, jer na tome ne treba stati. Nećemo dozvoliti da nam heroine i heroinke biraju drugi.

Bolja budućnost ovoga grad će se desiti kad se uspostavi bolja i kvalitetnija suradnja između vlasti i građana. Ovaj građanski prijedlog je pravi primjer za to.

Građani Vam daju podršku i biraju Vas, a Vi upravljate njihovom imovinom i budžetom, kojeg oni pune. Zato imate platu, topli obrok i druge povlastice kao i svi uposlenici vladinih institucija, dok entuzijasti daju sebe. Svoj novac, svoje vrijeme, a ne dobivaju platu, ali zato mogu makar dobiti nagradu koja će im mnogo značiti i čini satisfakciju za nastavak rada.

Imaju rezultate koji bi trebali biti i Vaši rezultati. Kao što bi i Vaši rezultati trebali biti kvalitetno ocijenjeni od strane građana. Što bi zajedno trebala biti prezentacija našeg grada.

U nadi da ćete prihvatiti naš prijedlog i nagraditi Rešada Agića. Unaprijed Vam se zahvaljujemo, Vaši sugrađani i sugrađanke.

U ime građana/ki zahtjev napisala Senka Zulum.

(Jajce Online)

Povezani Članci

SAD protjeruje pripadnicu elitnih postrojbi ABIH koja je ubijala Hrvate u Trusini

Volim Jajce

Berton: Reformirati izborno zakonodavstvo u skladu s odlukama Ustavnog suda BiH

Volim Jajce

557.obljetnice krunidbe posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića.

Volim Jajce
Učitavanje....