Volim Jajce
Aktualno BiH Crna kronika TOP Županija Središnje Bosna

SBŽ:Policija uhitila prevarante koji su lažirali prometne nezgode

Uhićeni priznali više od 100 prevara

Prijevare su vršene tako što su osobe lažno prikazivale oštećenim da su prouzrokovali prometnu nesreću prilikom mimoilaženja vozila, predhodno odbacivši razbijeni retrovizor u vozilo oštećenog, kako bi on pomislio da je došlo do kontakta vozila. Potom bi sustizali vozila i optuživali vozače da su oštetili retrovizor i da trebaju platiti nastalu štetu.

Obzirom da su, u večini slučajeva, izvršitelji koristili skupocjena vozila kao što su Golf 7, koje su prethodno iznajmljivali u ‘rent a car’ kućama u Sarajevu, od prevarenih vozača tražili su veće iznose novca.

Izvršitelji su za prijevare koristili razbijene retrovizore, koje su prethodno nabavili na auto-otpadima, a vršene su na nenaseljenim dionicama cesta, gdje su se nerijetko presretnuti vozači bojali i za svoju sigurnost, te su pristajali da plate tražene iznose.

Osumnjičene osobe su sa područja Sarajeva inicijala A.Đ. (1992.) i J.I. (1989.). Isti su lišeni slobode na području Drvara, gdje je provedena kriminalistička obrada nad istim, koja je nastavljena i u Bugojnu. Tijekom obrade izvršitelji su priznali da su u proteklom periodu izvršili od 100 do 150 ovakvih prijevara.

“Identifikacija osoba izvršena je uz pomoć građana, te se ovim putem zahvaljujemo na suradnji i molimo sve građane koji su bili žrtve ovakve prijevare da se jave u MUP SBŽ Travnik putem e-maila [email protected] ili na telefon + 387 30 511 847, kako bi se dokumentirala kaznena djela počinjena od strane ove dvije osobe”, priopćeno je iz Ureda komesara MUP-a Sredbjobosanske županije.

ap|artinfo.ba

Povezani Članci

ZAVIČAJNA UDRUGA JAJCE – AUSTRIJA: Uručena donacija župi Podmilačje

Volim Jajce

Potpredsjednik Austrije nečuveno sablaznio: Rekao istinu o Europi koja se taji!

Volim Jajce

Novinar prijavio načelnicu Visokog za širenje nacionalne i vjerske mržnje

Volim Jajce
Učitavanje....