Volim Jajce
Aktualno BiH Hrvatska Povijest TOP

POVELJA PRIJATELJSTVA U Vukovaru o Domovinskom ratu učit će pet tisuća učenika iz BiH

Na nedavno održanoj 5. međunarodnoj konferenciji braniteljskih udruga, potpisnica Povelje prijateljstva “Vukovar 2016. godine” razgovaralo se o tome da se za pet tisuća učenika završnih razreda osnovnih škola iz Bosne i Hercegovine, osigura stručno povijesno predavanje u Vukovaru o Domovinskom ratu.

Ideju o povijesnom učenju o Vukovaru i Domovinskom ratu snažno su potaknuli Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovara, kao i udruge proistekle iz Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj i BiH.

Ovu inicijativu podržali su svi predstavnici braniteljskih udruga Republike Hrvatske i BiH, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, predsjednik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i savjetnik za branitelje grada Vukovara Tomislav Josić.

Kako je predviđeno učenici bi odlazili u turnusima u Vukovar, dok će financijske obaveze preuzimati Vlada Republike Hrvatske.

Ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa u Vladi Hercegbosanske županije Petar Galić ističe kako je izvjesno da će zainteresirani učenici završnih razreda osnovnih škola s područja te županije organizirano posjetiti Vukovar i nazočiti predavanjima u Vukovaru o Domovinskom ratu.

Bljesak.info

Povezani Članci

Dodik i Čović na neformalnom ručku u Banjoj Luci

Volim Jajce

U IME OCA, SINA I DUHA SVETOGA: Tri ljiljana predstavljaju Sveto Trojstvo. Radi se o staroj hrvatskoj heraldici plemićke kuće Hrvatinića

VJ Urednik 1

Izglasan prijedlog rezolucije o BiH, traži se poštivanje načela federalizma

Volim Jajce
Učitavanje....