Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce TOP VJERA

POZIV ZA IZBORNU SKUPŠTINU POGREBNOG DRUŠTVA

Na redakcijski mail zaprimili smo poziv Hrvatskog pogrebnog društva “Sveti Anto Padovanski” Jajce za održavanje Izborne skupštine, koji prenosimo u cijelosti.

[quote]Apeliramo da se pokuša iznaći način kako pomoći da ovo Društvo nastavi s radom i bude od pomoći našim vjernicima u nevolji, kao što je bilo desetljećima. Pozivamo sve katoličke vjernice i vjernike da se učlane u Društvo i da na taj način pomognu u njegovom opstanku.[/quote]

HRVATSKO POGREBNO DRUŠTVO
„SVETI ANTO PADOVANSKI“  JAJCE
Ul. Fra Antuna Kneževića 6
70101 JAJCE

 P O Z I V

Za Izbornu skupštinu Pogrebnog društva

 

Hrvatsko pogrebno društvo „Sveti Anto Padovanski“ Jajce, je udruga građana, koja je proizašla iz tradicije udruživanja građana u Pogrebna društva, koja više desetljeća djeluju na području općine Jajce. Isto je nastalo iz želje i potrebe za solidarnošću i pomoći čovjeku i obitelji kod smrtnih slučajeva, pri sahrani i slično. To je dakle neprofitna organizacija u kojoj svi rade solidarno dobrovoljno i volonterski, koristeći svoje umne sposobnosti i slobodno vrijeme za dobrobit i opstanak društva.

U ovoj 2019. godini društvo je brojalo 867 članova. Imajući u vidu da je do konca rujna umrlo 45 članova, dakle trenutno društvo broji 822 člana. Upisa novih članova nije bilo. Do sada je svoju članarinu u cijelom iznosu ili djelomično uplatilo svega 697 članova, dakle 125 nije još nikakve uplate imalo.

Tekući komunalni troškovi i troškovi nabave pogrebne opreme redovito pristižu, jer članovi umiru, a prihodi stagniraju zbog neažurnosti i neuplaćivanja članarine te stoga se pojavljuju dugovanja prema dobavljačima. To izaziva nepovjerenje i nemogućnost normalnog rada društva.

Putem župnih obavijesti su pozivani članovi da izmire svoje zaostale uplate, kako bi se redovito podmirivale sve nastale obveze, međutim pojedinci su ostali neažurni pa se društvo našlo u nezavidnoj situaciji. Jedini izvor prihoda je članarina, koja ne pristiže na vrijeme.

Da bi se sanirale i izmirile nastale obveze, upućene su zamolbe za pomoć na 23 poslovna subjekta u Jajcu, no samo su se dva odazvala, „Metalleghe – BSI“ i „Rudnici boksita“, kojima se ovaj put srdačno zahvaljujemo. Kada se nekome obraćate za pomoć i on vas samo sasluša, treba kazati hvala, a ako vam još i pomogne, onda kažite dva puta hvala i mi ovaj put to činimo.

Budući da je sadašnjim upravnim tijelima istekao mandat, u nedjelju 13. listopada 2019. godine će se održati Izborna skupština Pogrebnog društva. Skupština će se održati u vjeronaučnoj dvorani poslije pučke mise u 12:00 sati.

Stoga se pozivaju svi članovi Pogrebnog društva i svi oni koji su zainteresirani da dođu i sudjeluju u radu Skupštine. Tu će se čuti izviješće o radu i financijskom poslovanju za protekli period i poslovanje za proteklih devet mjeseci ove godine te prijedlog za daljnji rad i opstanak društva.

Šteta velika bi bila da se društvo ugasi, nakon toliko godina postojanja i uspješnog rada. No od samih članova i njihove ažurnosti i redovitih izmirenja obveze, zavisi da li će društvo nastaviti s radom ili će prestati postojati.

Na skupštini bi trebalo izabrati predsjednika i zamjenika predsjednika skupštine, Upravni odbor od sedam članova, Nadzorni odbor od tri člana i Sud časti od tri člana.

 

U Jajcu: 08.10.2019. godine                              Upravni odbor Pogrebnog društva

Povezani Članci

PROGON HRVATA NA FACEBOOKU: Brišu i blokiraju profile ne samo zbog slike Praljka već i statusa

Volim Jajce

PREDAVANJE O KORUPCIJI Specijalni agenti FBI-a u Mostaru

Volim Jajce

O ulozi Crkve u propasti “Travanjskog paketa”, raskolu u HDZ-u, otmici biskupa Perića, iza kojeg staje papa Benedikt XVI

VJ Urednik 1
Učitavanje....