Volim Jajce
Aktualno BiH Izbori Izdvajamo Jajce

POZNATI KANDIDATI ZA NAČELNIKA JAJCA TE LISTA KANDIDATA ZA OPĆINSKO VIJEĆE

S jučerašnjim danom istekao je rok za predaju listi kandidata koji će se takmičiti za načelničke i vijećničke pozicije na Lokalnim izborima 15. novembra ove godine. Kada je Općina Jajce u pitanju, za razliku od prošlih Lokalnih izbora mnogo stranaka i kandidata se kandidiralo.

Četiri su kandidata za načelnika Jajca, a to su aktuelni Edin Hozan (SDA), Anto Brtan, direktor JU Agencija za kulturno – povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca (HDZ BiH) doktor u JU Dom zdravlja Ismar Halilović (NiP) te manje poznat javnosti Ljubo Marušić kao nezavisni kandidat.

Listu koalicije SDA-ASDA i SBiH nosit će Mensur Krpo, dugogodišnji doktor u Jajcu i vijećnik u dosadašnjim sazivima OV Jajce, a na listi se nalazi još i Fikret Čančar, Amel Zekan, Indira Mehić Čejvan, Mevzudin Duranović, Zlatan Čohković, Alen Madžo, Huso Hadžić, Medaga Hodžić i Sadik Đulabić.

Prema našim saznanjima, vrlo zanimljivu listu imat će SBB. Nezvanično, nosilac liste je magistar Seđad Muhić, aktuelni savjetnik ministra u federalnom ministarstvu okoliša i turizma, koji se prvi put aktivno uključuje u politiku.

Na listi SBB-a je i predsjednik SBB-a Jajce Mujo Nešust. Također, kako saznajemo, aktivno u politiku se vratio i poznati jajački veterinar Samir Kesten, koji će biti na listi SBB-a. Za vijećničku poziciju s liste ove stranke borit će se i Smajo Nuhanović, predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca u Jajcu.

Listu koalicije HDZ BiH, HKDU BiH I HSP BiH predvodi aktualni predsjedatelj OV Jajce, i predsjednik te stranke u Jajcu – Ivo Šimunović. Na listi se nalaze također dosadašnji vijećnici poput Smiljke Brtan, Dragice Lukić, Josipa Topića, Željka Mizana, ali i s nekim novim imenima poput Ive Ladan, Marine Grgić, i Elle Bojčetić.

Bez konkurencije najmlađu listu na ovogodišnjim izborima imati HDZ-a 1990 koju nosi Stipe Tokić. Na listi mladih se nalazi i Božidar Radić, Filip Bilić i drugi.

Narod i pravda će, po dosadašnjim informacijama predvoditi Esma Bešlić a jedan od kandidata s te liste je i Malik Turanović, Katarina Bojčetić, Šejla Žužić, Mirzade Shikh Mohammad (Vrebac), Elma Ramić te Husein Emušić.

Velika nepoznanica je lista SDP, ali sasvim sigurno na njoj će se naći ime Edine Kurt kao i Nazifa Kahrića. Novoformirana stranka Nezavisni blok sastavila je listu na kojoj će se sasvim sigurno biti Edina Ramić, Šerif Duranović, Sabahudin Kliko.

Na ovogodišnjim izborima prijave su podnijeli i ovjerili kanidaturu Socijalistička partija, Demokratski narodni savez, SNSD- Milorad Dodik, te nezavisni kandidat Zoran Bilandžija.

Kroz kampanju javnost će moći vidjeti što to kandidati za načelnike, i što to liste nude, kakvi su im programi, imat ćemo priliku i bolje upoznati same liste i sve druge kandidate sa svih lista.

 

(Jajce Online)

Povezani Članci

Najmanje 16 mrtvih u napadu u Meksiku: “Pucali su kalašnjikovima na centar za rehabilitaciju” (VIDEO)

Volim Jajce

SARAJEVSKI MEDIJI U OFENZIVI Pozadina medijskog silovanja Kiseljaka

Volim Jajce

KUP SBK: Elektrobosna minimalnim rezultatom savladala Dnoluku

Volim Jajce
Učitavanje....