Volim Jajce
Aktualno BiH Hrvatska

Predsjednik ŽO Radoje Vidović u Saboru RH govorio o položaju Hrvata u BiH i podršci Vlade RH Hrvatima u BiH

Zastupnik HDZ-a u Saboru Republike Hrvatske i predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB Radoje Vidović govorio je na današnjoj 6. sjednici Hrvatskog Sabora.

Tema izlaganja bila je rasprava o Godišnjem izvješću o provedbi Strategije Zakona o odnosima s Hrvatima izvan Hrvatske za 2019. godinu. Među šest programa potpore, posebno je važan onaj za Hrvate u BiH, a za koji je Republika Hrvatska u 2019. godini izdvojila 25,8 milijuna kuna kroz 89 programa i projekata.

To se odnosi na projekte iz područja obrazovanja i znanosti, zdravstva i socijalne skrbi.

Zastupnik Vidović u svom izlaganju istaknuo je važnost dobrog odnosa Hrvata iz BiH s Hrvatima u RH i obrnuto.

“Iz detaljnog izvješća kojeg smo dobili u materijalima i izlaganja državnog tajnika Milasa, raduje me da možemo pročitati niz kvalitetnih aktivnosti i projekata koje ovaj ured radi za Hrvate izvan RH, a posebno za Hrvate u BiH.”, rekao je zastupnik Vidović dodavši:0

“Posebno sam sretan što je gospodarska suradnja iz godine u godinu sve bolja. U 2019. godini Republika Hrvatska u BiH je izvezla 1,52 milijardi eura robe, a uvezla nešto manje od 0,7 milijardi eura. Dobrim dijelom zasluga za ove pokazatelje je dobra suradnja Republike Hrvatske s gospodarskim subjektima Hrvata u Bosni i Hercegovini.”

Zastupnik Vidović u svom izlaganju osvrnuo se i na podršku aktualnoj Vladi Republike Hrvatske gdje je istaknuo jako dobru suradnju i međusobno razumijevanje.

“Aktualna Vlada RH je u svom programu i svakodnevnom radu pokazala kakav odnos ima prema Hrvatima izvan Republike Hrvatske. Vlada RH je pokazala kako joj je jedan od prioriteta poboljšanje položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini. Posebno se to odnosi na ustavni položaj Hrvata u BiH gdje nam je pomoć i najpotrebnija.”

Ured za informiranje ŽO HDZ BiH ŽSB

Povezani Članci

BIH GUBI MILIJARDE KM PRIHODA Najbogatiji utaje najviše poreza

Volim Jajce

Osvrt na komentare pojedinih portala u BIH

Volim Jajce

Sva bošnjačka ubleha stane u pet-šest riječi: vjera, rat, ’92, Srebrenica. . .

VJ Urednik 1
Učitavanje....