Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce Sport TOP

PREMIJER LIGA BIH Jajčani šokirali Sarajevo

Večeras je odigrana i posljednja utakmica 6. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Metalleghea u kojoj su slavili Jajčani s 2:1.

Kako se i očekivalo prvi su zaprijetili domaći. Kapetana Duljević u 3. minuti udarcem iz daljine pokušao je svladati golmana Metalleghea, a potom je mrežu Sarajeva nakon kornera u 17. minuti pogodio Stakić.

Mogli su domaći do izjednačenja tri minute kasnije, Ahmetović se našao u odličnoj prilici, a mrežu gostiju spasio je Helvida izbacivši loptu s gol-crte.

Ahmetović se ponovno u 32. minuti našao u prilici, ali je Fejzić istrčao i otklonio opasnost.

DUljević je u 43. minuti pokušao glavom svladati Fejzića, no, lopta je završila u rukama gostujućeg golmana.

Posljednje prilike za pogodak u prvom poluvremenu propustili su gosti. Bibić se našao u dvije stopostotne šanse. Ipak, šutirao je loše u oba navrata, tako da promjene rezultata nije bilo.

Sarajevo je pokušalo brzo doći do izjednačujućeg pogotka u nastavku, Ahmetović je nakon asistencije Amera Bekića opalio u 49. minuti, no, njegov je udarac izblokiran.

Ekipa Metalleghea je nastavila s dobrom igrom, a to je u 61. minuti rezultiralo novim golom. Ovog puta je strijelac bio Kovač.

Sarajevo se uspjelo donekle vratiti u utakmicu u 74. minuti, kada je Ahmetović iskoristio grešku gostujuće odbrane i pogotkom smanjio zaostatak na jedan gol.

U 77. minuti su Kraljevi kreirali dobru akciju, koja ovog puta nije završena pogotkom. Minut kasnije je umjesto Smajića priliku za igru dobio Durak.

Kako se utakmica bližila kraju, domaći su svim silama pokušavali doći do izjednačenja. Sarić je centrirao u 79. minuti, a Rašić dobrom intervencijom osujetio napad Sarajeva.

Metalleghe je mogao do trećeg gola da je u 83. minuti precizniji bio Popović.

Potom su uslijedile dvije prilike za Sarajevo, Ahmetović je u 84. minuti šutirao pored gola, a potom dvije minute kasnije više sreće nije imao ni njegov saigrač Novaković.

Sarajevo – Metalleghe 1:2 (Stakić 17, Kovač 61, Ahmetović 74)

Dnevnik.ba

Povezani Članci

BESPRAVNO IZGRAĐENA DŽAMIJA U JAJAČKOM NASELJU VOLIJAK OTVORILA VRATA VJERNICIMA

Volim Jajce

NJEMAČKA – JAJCE “Uvijek vjerni” ove godine u Stuttgartu, sljedeće u Jajcu

Volim Jajce

Buza nije želio provesti analizu akcije tzv. Armije RBiH na Uzdol

Volim Jajce
Učitavanje....